Na ovogodišnjem Viroexpo-u čak 64 izlagača iz BIH

viroexpo 111kantona iz Bihaća, Kantonalne privredne komore Tuzla, te predstavnici Privredne komore Republike Srpske – Područne privredne komore Doboj i Privredne komore Brčkog distrikta, potvrdili su Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica nastup na 18. Viroexpu, međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede koji će se održati u Virovitici od 18. do 20. siječnja. Na ovogodišnjem sajmu iz Bosne i Hercegovine izlažu ukupno 64 izlagača. Inače, Bosna i Hercegovina sudjeluje na sajmu od 2001. godine, a 2009. je bila zemlja partner.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica ima potpisane sporazume o suradnji s komorama iz Bosne i Hercegovine: Gospodarskom/Privrednom komorom Federacije BiH, Ured u Mostaru, potpisanim 15. studenoga 1994. godine; Gospodarskom/Privrednom komorom Federacije BiH, Ured u Tuzli, potpisanim 21. svibnja 1999. godine; Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona potpisanim 11. rujna 2008. godine. Gospodarstvo Virovitičko-podravske županije u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica već tradicionalno se predstavlja na sajmovima u Mostaru, Bihaću, Tuzli, Gradačcu i Doboju.

Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije s Bosnom i Hercegovinom za prvih devet mjeseci 2012. godine iznosila je 5,9 milijuna dolara, od čega je izvoz iznosio 3 milijuna dolara i BiH zauzima 7. mjesto među zemljama u koje izvozi županijsko gospodarstvo, a uvoz je iznosio 2,9 milijuna dolara, čime Bosna i Hercegovina zauzima 4. mjesto među zemljama iz kojih uvozi županijsko gospodarstvo. Ostvaren je i pozitivni saldo veći od 100.000 dolara. Medijski pokrovitelj sajma je Informativni centar Virovitica, odnosno Radio Virovitica, Virovitički list i internetski portal www.icv.hr. (hgk)

Skip to content