Na jednom od najjačih europskih rukometnih turnira koji je održan u Virovitici prvo mjesto osvojili kadeti Croatia osiguranja iz Zagreba

I ove godine Rukometni klub Viro-Virovitica organizirao je jedan od najjačih europskih turnira u kategoriji dječaka 1994 godišta i mlađih. Turnir koji je ove godine održan već 4. puta dokazao je još jednom da se u RK Viro-Virovitica odlično radi, ali i činjenicu da ovaj virovitički klub ima veliku perspektivu.
1 1264970279I ove godine Rukometni klub Viro-Virovitica organizirao je jedan od najjačih europskih turnira u kategoriji dječaka 1994 godišta i mlađih.
Turnir koji je ove godine održan već 4. puta dokazao je još jednom da se u RK Viro-Virovitica odlično radi, ali i činjenicu da ovaj virovitički klub ima veliku perspektivu.
To što se je na turniru igrao doista odličan rukomet i nije bilo previše čudno budući da je na njemu osim domaćina sudjelovalo i 5 kadetskih ekipa klubova koji su se do sada okitili sa 8 naslova europskih klupskih prvaka, te više od 40 nacionalnih prvenstava.
Za zaljubljenike u sport imena kao što su RK Croatia osiguranje (Zagreb), RK Celje Pivovarna Laško (Celje-Slovenija), RK MBK Veszprem (Veszprem-Mađarska), RK Partizan (Beograd-Srbija) i RK Bosna BH Gas (Sarajevo-BIH) sigurno sama za sebe dovoljno govore.
Turnir je i ove godine održan u dvorani Tehničke škole i zaista je šteta što se je na dan turnira nad Viroviticu nadvilo snježno nevrijeme koji je sigurno veliki broj zaljubljenika ostavio u svojim domovima a i poklopio se je s utakmicom polufinala Europskog rukometnog prvenstva u kojoj je Hrvatske savladala Poljsku.
Ekipe na turniru su bile podijeljene u dvije grupe i nakon razigravanja po skupinama dobili smo i parove završnice.

2 1264970279U utakmici za 5. mjesto ekipa mađarskog Vesprema bila je znatno bolje od ekipe sarajevske Bosne BH Gasa i u utakmici bez imalo neizvjesnosti pobijedili sa 34:22.
Najzanimljivija utakmica bila je zasigurno ona za treće mjesto gdje su snage odmjerile ekipa Viro-Virovitice i beogradskog Partizana.
Iako bi slabiji poznavatelji rukometnih prilika u kadetskoj konkurenciji sigurno tipovali na beogradski Partizan stvarnost se je pokazala znatno drugačijom. Od samog početka domaćini su diktirali tempo međutim prvo poluvrijeme je ipak završilo minimalnim vodstvom gostiju 12:11. Drugi dio ponovo su poveli domaćini da bi u završnici nekoliko velikih grešaka dovelo Partizan u priliku da osvoji treće mjesto nakon izvođenja sedmeraca. Na kraju su ipak slavili kadeti Viro Virovitice jer je nakon odličnih obrana domaćeg vratara Denisa Kovača loptu uzeo Alen Berda i pogodio odlučujući sedmerac, te rukometašima Viro-Virovitice osigurao odlično treće mjesto što je još jednom pokazalo da se mladi virovitički rukometaši nalaze u samom vrhu rukometa u ovom dijelu Europe.
Finale ove godine nije bilo neizvjesno kao prošle jer su igrači Croatia osiguranja bili za klasu kvalitetniji od svojih slovenskih vršnjaka i bez imalo neizvjesnosti osvojili treći puta ovaj turnir. Već u prvom poluvremenu Zagrebaši su ostvarili četiri pogodaka razlike da bi tu razliku do kraja povećali do konačnih 25:17.

3 1264970279Na kraju su predani i pehari najboljima koje su uručili dogradonačelnica Grada Virovitice Željka Grahovac, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Antun Mihoković i tajnik Zajednice športskih udruga grada Virovitice Tihomir Majstorović.
Za najboljeg igrača proglašen je Matic Verdinek – RK Celje Pivovarna Laško.
Najbolji strijelac turnira je bio Luka Šebetić – RK Croatia osiguranje, dok je epitet najboljeg vratara ponio domaći vratar Denis Kovač.
Odličnu organizaciju turnira i ove godine je potpisao Rukometni klub Viro-Virovitica, a tajnik kluba Saša Žada na kraju je izrazio mogućnost da iduće godine turnir bude još masovniji i traje dva dana jer je ove godine odbijeno 10-ak klubova iz nekoliko zemalja koji su na njemu htjeli sudjelovati jer se ipak radi o jednom od najjačih europskih turnira u ovoj kategoriji.

Rezultati:
Za peto mjesto:
RK MBK Veszprem – RK Bosna BH Gas 34:22 (16:10)
Za treće mjesto:
RK ViroVirovitica – RK Partizan 19:19 (11:12) – sedmerci 23:21
Za prvo mjesto:
RK Croatia osiguranje – RK Celje Pivovarna Laško 25:17 (13:9)

4 1264970279Sastav Croatia osiguranja
Karlo Radošević, FilipLešnjaković, Antonio Šimac, Luka Čosić, Luka Šebetić, Zvonimir Pajk, Ivan Grgurinović, Lovro Mihić, Josip Jurić Grgić, Matija Herceg, Ivan Filetić, Filip Radić, Dubravko Roginić, Matija Dubovski, Lovro Jotić, Matija Pavlović i Ivan Petkovski.

Skip to content