Na Jankovcu održan 11. susret rogista

U Planinarskom domu na Jankovcu održan je 11. susret hrvatskih imeđunarodnih lovačkih rogista i pjevačkih zborova. Na susretu jesudjelovalo 11 hrvatskih i dvije skupine slovenskih rogista, te lovačkipjevački zbor “Matko Laginja” iz Rijeke i zbor iz Slovenije. U susretuje sudjelovalo oko 160 izvođača, te brojni gosti, a od glazbenihgostiju nastupila je virovitička Gradska glazba pod ravnanjem kapelnikaSilvija Paloša.U Planinarskom domu na Jankovcu održan je 11. susret hrvatskih i međunarodnih lovačkih rogista i pjevačkih zborova. Na susretu je sudjelovalo 11 hrvatskih i dvije skupine slovenskih rogista, te lovački pjevački zbor “Matko Laginja” iz Rijeke i zbor iz Slovenije. U susretu je sudjelovalo oko 160 izvođača, te brojni gosti, a od glazbenih gostiju nastupila je virovitička Gradska glazba pod ravnanjem kapelnika Silvija Paloša.

Sudionike susreta pozdravili domaćin, načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, predsjednik organizacijskog odbora Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije Miroslav Buneta i predsjednik Lovačkog saveza Hrvatske Đuro Dečak, koji je i službeno otvorio susret, istaknuvši da je cilj susreta lovačkih rogista i pjevačkih zborova je nastavljanje tradicije lovačke kulture, običaja i etike, kao i mogućnost predstavljanja glazbenika na lovačkom puhačkom rogu, koji daje specifičan ton skladbama.

U Parku prirode Papuk gosti i domaćini uživali su ne samo u glazbi i druženju, nego i u ljepoti netaknute prirode, bistrim jezerima i šumama. Osim darova i zahvalnica, gosti nose lijepe dojmove i mnoštvo snimaka koje svjedoče o susretu.

M.V.

Skip to content