Na gradskom odlagalištu postavljen geosintetski izolacijski sloj

Na virovitičkom odlagalištu gradskog otpada završena je druga faza sanacije, cjelokupne investicije veće od 27 milijuna kuna. U pratnji gradonačelnika Zvonka Kožnjaka odlagalište su obišli,ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin i saborski zastupnik JosipĐakić koji su se na licu mjesta uvjerili u kvalitetu izvedenih radovate upoznali s nastavkom realizacije sanacije odlagališta.Na virovitičkom odlagalištu gradskog otpada završena je druga faza sanacije, cjelokupne investicije veće od 27 milijuna kuna.

U pratnji gradonačelnika Zvonka Kožnjaka odlagalište su obišli, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin i saborski zastupnik Josip Đakić koji su se na licu mjesta uvjerili u kvalitetu izvedenih radova te upoznali s nastavkom realizacije sanacije odlagališta.

Na prostoru odlagališta u tijeku je proces završetka tehnički najsloženije faze radova, postavljanje geosintetskog izolacijskog sloja na tijelo odlagališta. Pri tomu se koriste najkvalitetniji geosintetici njemačkog proizvođača Naue, a stručne radove postavljanja izvodi njihov hrvatski predstavnik tvrtka GT-Trade iz Splita.

Svi radovi sanacije odlagališta izvode se prema planu i u roku koji su zacrtali investitori, Fond ZOEU i Grad Virovitica, a vrijednost do sada izvedenih radova i uloženih sredstava u sanaciju prelazi 15 milijuna kuna.

Virovitičko gradsko odlagalište nalazi se udaljeno samo kilometar od središta grada i 500 metara od gradskog vodocrpilišta  te je od sada pod potpunom zaštitom. Više se ne može dogoditi nikakav ekološki incident, odlagalište je sada potpuno sigurno za zdravlje ljudi.

Sanacija virovitičkog gradskog odlagališta započela je 2005. Godine kada je funkciju virovitičkog gradonačelnika obnašao sadašnji ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, a sada je Virovitica među malobrojnim gradovima koji ovaj posao privode kraju.

Skip to content