Na 26. smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola sudjelovali virovitički “Brlići”, Nazori” i Gimnazija P. Preradovića

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Osnovne i srednje škole s područja Virovitičko-podravske županije sudjelovale su od 15. do 17. svibnja na 26. smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola. Domaćin državnog natjecanja bila je II. osnovna škola Čakovec, a drugi dio natjecanja – orijentacijsko natjecanje odvilo se u termama Sv. Martin na Muri.

Na smotri su sudjelovale i OŠ Vladimir Nazor Virovitica, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica i Gimnazija Petra Preradovića Virovitica.

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić osvojila je 12. mjesto, a predstavila se projektom “Tajne kišnih oblaka”. Školu su predstavljale učenice 6.B razreda Ema Jakupec, Dea Klešić i Natalija Zadravac s istraživačkim radom „Tajne kišnih oblaka“. Nakon što su provele i napisale rad, izradile su i prezentaciju kojom su rad prezentirale ispitnom povjerenstvu. Na orijentacijskom natjecanju učenice su pokazale znanje iz prirode, geografije i matematike te su osvojile odlično 12. mjesto. Mentorica učenicama je učiteljica prirode i biologije, Ana Marija Matić.

Osnovna škola Vladimir Nazor nastupila je projektom “Što se promijenilo u 20 godina?” i osvojili 22. mjesto. Zajedno sa Tehničkom školom iz Daruvara uspoređivali su podatke minimalne, trenutne i maksimalne temperature zraka te količinu oborine u razdoblju od 1. siječnja 2002. do 31. prosinca 2021. godine u Daruvaru, Virovitici i Bjelovaru, jer upravo ta tri grada čine jedan zanimljiv geografski trokut. U orijentacijskom natjecanju učenice su također pokazale znanje iz predmeta koje su do sada učile (priroda, biologija, geografija), ali i onih koji su im još nepoznati (kemija). Ove godine ekipu su predstavljale Maša Blažević, Petra Kubin i Franka Tomljanović uz mentoricu Marinu Nemet.

Gimnazija Petra Preradića dobila je pohvale za svoj istraživački projekt “Usporedba količine pohranjenog CO2 između starih i mladih stabala lipe”.

(virovitica.hr)

Skip to content