Mladi ekolozi kod gradonačelnika

Susretom mladih ekologa s virovitičkim gradonačelnikom Ivicom Kirinom završili su 16. virovitički Dani okoliša koji su trajali od 01. do 05. lipnja ove godine.1 1244204216Susretom mladih ekologa s virovitičkim gradonačelnikom Ivicom Kirinom završili su 16. virovitički Dani okoliša koji su trajali od 01. do 05. lipnja ove godine.

Susret sa gradonačelnikom upriličen je na sam Svjetski dan zaštite okoliša čiji je cilj obilježavanja  uključivanje pojedinaca u aktivnosti koje pridonose održivom razvoju i zaštiti okoliša. Nakon toplog prijema djeca Dječjeg vrtića Cvrčak gradonačelniku su upriličila i mali program sa tematikom vezanom uz zaštitu okoliša.

Nakon djece iz vrtića gradonačelnik se je zadržao i u kraćem razgovoru sa mladim ekolozima iz virovitičke Gimnazije i Tehničke škole koje je u kratkim crtama izvijestio o svim aktivnostima koje Grad čini vezano uz zaštitu okoliša od uređenja Virovitičkih ribnjaka, pa sve do izgradnje tvornice bioplina i biopročistača. Posebno je naglasio i činjenicu da je Virovitica jedini grad u ovom dijelu Europe koja ima specijalizirano vozilo za prikupljanje izdvojenog otpada.

2 1244204216

Skip to content