Mještani Svetog Đurđa, Podgorja i Korije zajedničkim radom do uređenja prostora oko Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Koriji

Da složna braća kuću grade najbolje pokazuje primjer gradnje Spomen obilježja u virovitičkom prigradskom naselju Korija. Naime nakon pokretanja inicijative za gradnju Spomen obilježja četvorici poginulih hrvatskih branitelja iz Korije ubrzo je stigla pomoć branitelja iz Svetog Đurđa te su zajedničkim snagama izgradili spomen obilježje. Tu se nije stalo te se uključilo i Podgorje odnosno Josip Prpić koji je donirao čemprese, a mještani Svetog Đurđa Ante Marković, Mario Grizelj i Ivan Ćavarušić u suradnji s Udrugom umirovljenika Korija na čelu s predsjednicom Božicom Rajnović ih zasadili.

Ono što ovaj projekt čini posebnim je upravo ovo zajedništvo koje nas je krasilo tih ratnih godina istaknuo je po završetku radova predsjednik Vijeća mjesnog odbora Marijo Deskar ne zaboravivši pohvaliti mještane iz Svetog Đurđa i Podgorja kao i članove Udruge umirovljenika Korija  koji su samoinicijativno pomogli u realizaciji istog.

Skip to content