Mjesno groblje u Rezovcu dobit će pješačku stazu

Na 20. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u četvrtak, 28. rujna, donesena je Odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt izgradnje pješačke staze na groblju u Rezovcu. Prijavit će se na natječaj Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ za provedbu tipa operacije 2.1.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“.

Projektom će se izgraditi pješačka staza dužine 99 metara čime će se mještanima Rezovca i ostalih susjednih naselja uvelike olakšati pristup groblju. Uz stazu, izgradit će se i potporni zid s ogradom i rukohvatom, a zelene površine uredit će se u skladu s postojećim terenom pored nove pješačke staze.

Ukupna vrijednost projekta s PDV-om iznosi 21.275,00 EUR, a financirat će se iz proračuna EU i RH temeljem 7. Natječaja Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ za provedbu tipa operacije 2.1.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG.a“ te iz proračuna Grada Virovitice. Traženi intenzitet potpore za projekt „Izgradnja pješačke staze na groblju u Rezovcu“ je 90% ukupnih prihvatljivih troškova, dok će ostalih 10% sufinancirati Grad Virovitica.

(virovitica.hr)

Skip to content