Miran Hajoš u Upravnom odboru Hrvatskog centra ASSITEJ-a

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Miran-HajosNa izbornoj Skupštini Hrvatskog centra ASSITEJ koja  je održana 2. rujna u Zagrebu, za novog su predsjednika izabran je Leo Vukelić iz Dječjeg kazališta Dubrava, a za članove Upravnog odbora izabrani su Miran Hajoš iz Kazališta Virovitica, Jasminka Mesarić kazališna producentica, Romano Bogdan iz Kazališne družine Pinklec i Iris Pavić Tumpa iz GKL Zadar.

Novi Nadzorni odbor čine Vitomira Lončar (Kazalište Mala scena), Zdenko Rečić (GK Joza Ivakić Vinkovci) i Jasmin Novljaković (KKV Sisak). Jednoglasno je na prijedlog Upravnog odbora, Ivica Šimić postao prvim počasnim članom Hrvatskog centra ASSITEJ. Jedan je od osnivača Hrvatskog centra ASSITEJ-a. U svjetskom Assitej-u bio je član Izvršnog odbora i Glavni tajnik u dva mandata. Počasno članstvo Ivici Šimiću dodjeljeno je i na Kongresu Svjetskog Assitej-a u svibnju ove godine.

Hrvatski centar ASSITEJ osnovan je 1996. godine kao ravnopravni član ugledne ka­zališne organizacije ASSITEJ koja okuplja nacionalne centre iz cijeloga svijeta. ASSI­TEJ u Hrvatskoj udružuje 22 profesionalna kazališta za djecu i mlade, 16 profesionalno vođenih dramskih studija i 6 individualnih članova, dramskih umjetnika koji rade u ka­zalištima za djecu i mlade.

Cilj Hrvatskog centra ASSITEJ je biti vode­ćom krovnom udrugom kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj. U suradnji s Ministar­stvom kulture i Ministarstvom obrazovanja nastoji se uspostaviti kriterije kvalitete na tržištu kazališta za djecu i mlade

Skip to content