MINPO objavilo poticaje iz Plana poticanja poduzetništva i obrtništva za 2012. godinu – subjektima s područja Virovitice 785.000,00 kn

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Vlada Republike Hrvatske Ministarstvo poduzetništva i obrta objavila je poticaje iz Plana poticanja poduzetništva i obrtništva za 2012. godinu – Poduzetnički impuls. Na web stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta u rubrici ‘Poduzetnički impuls – Dodijeljeni poticaji’, mogu se pogledati dodijeljeni poticaji. Međutim, to su nepotpuni rezultati, a podnositelji zahtjeva dobiti će obavijest i pisanim putem jesu li im sredstva dodijeljena ili ne.

Virovitičko-podravska županija dobila je 29 potpora u ukupnom iznosu od 2.001.780,00 kn.

Najveće poticaje ostvarili su:

• PHOENIX d.o.o. za proizvodnju, turizam, ugostiteljstvo, trgovinu i usluge u iznosu od 700.000,00 kn za projekt GAZELE za 2012. godinu

• Grad Virovitica u iznosu od 685.000,00 kn za projekt „PODUZETNIČKA ZONA“ – zone u funkciji“.

• VIDRA – agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u iznosu od 139.000,00 kn za projekt RAZVOJNE AGENCIJE I PODUZETNIČKI CENTRI.

• Industrijsko-obrtnička škola Virovitica dobila je 100.000,00 kn za projekt „OPREMANJE PRAKTIKUMA OBRTNIČKIH I STRUKOVNIH ŠKOLA“

Podsjetimo, Poduzetnički impuls 2012. obuhvaća 24 projekta, objavljena u tri ciklusa. Ukupno su za bespovratne poticaje poduzetnicima i obrtnicima u 2012. g. MINPO i Vlada RH osigurali 376 milijuna kuna.

Prvi natječaji raspisani su u travnju ove godine te se prijavilo gotovo 11.000 projekata zbog čega je, među ostalim, bilo potrebno i više vremena za unos i obradu pristiglih prijava poduzetnika i obrtnika. Isto tako, postroženi su kriteriji Programa ali su i povećani iznosi pojedinačnih potpora.

U roku od tri godine od provedbe programa predviđa se povrat svih uloženih sredstava u državni proračun kroz uplaćene poreze i doprinose te se predviđa kreiranje četiri tisuće novih radnih mjesta, kao i očuvanje tisuću postojećih u roku od dvije godine. (www.ravidra.hr)

Skip to content