Ministrica Obuljen Koržinek u Virovitici posjetila Palaču Pejačević, Župnu crkvu sv. Roka i Franjevački samostan, Državni arhiv te Hotel Kuriju Janković u Kapela Dvoru

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Prilikom posjeta Virovitičko-podravskoj županiji, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima, te u pratnji domaćina, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, njegovog zamjenika Marija Klementa, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina i zamjenice Vlaste Honjek Golinac, obišla je u Virovitici Palaču Pejačević te se upoznala se s radovima na Dvorcu Pejačević i Gradskom parku u sklopu EU projekta „5 do 12 za Dvorac“, a o čemu je više rekla ravnateljica Gradskog muzeja Mihaela Kulej.

Nazočni su potom posjetili i Župnu crkvu sv. Roka i Franjevački samostan gdje ih je kroz samostanski muzej i virovitičku samostansku knjižnicu koja čuva više od 5.000 vrijednih knjiga proveo gvardijan i župnik fra Rozo Brkić. Nakon obilaska Župne crkve i Franjevačkog samostana, ministrica se u pratnji domaćina uputila u obilazak Državnog arhiva u Virovitici i njegove buduće lokacije na prostoru bivše vojarne, a s radom institucije upoznala ih je ravnateljica Dijana Cenger.

Nazočni su posjetili i Hotel Kuriju Janković u Kapela Dvoru, gdje su se sastali s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem. (virovitica.hr; foto: Martina Bašić, Kristijan Toplak)

Skip to content