Ministarstvo pravosuđa kreće s energetskom obnovom zgrade Općinskog suda u Virovitici

Kreću radovi na energetskoj obnovi zgrade Općinskog suda u Virovitici. Riječ je o projektu Ministarstva pravosuđa prijavljenog u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. kojim se planiraju arhitektonske, strojarske i elektrotehničke mjere energetske obnove čime će se postići uštede u potrošnji energije za grijanje, smanjiti emisija CO2, osuvremeniti izgled zgrade te poboljšati uvjeti rada u navedenoj zgradi, kažu iz Ministarstva.

Riječ je o zgradi koja je sagrađena 1960. godine, a projekt obnove je pokrenut zbog dotrajale fasadne žbuke i svih mehaničkih oštećenja, kao i vanjske stolarije koja se do sada niti jednom nije mijenjala te je dotrajala i u vrlo lošem stanju.

– Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.335.597 kuna od čega je 2.471.304 kuna bespovratnih sredstava sufinanciranih od Europske unije. Razdoblje provedbe projekta je od 16. kolovoza 2019. do 23. veljače 2021. godine, a predviđeno vrijeme trajanja radova na energetskoj obnovi je 14 mjeseci – objasnili su iz Ministarstva pravosuđa. Izvođač radova je Darmikon d.o.o. (www.icv.hr, ml)

Skip to content