Ministarstvo izdalo dopusnicu Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici za izvođenje stručnog studija Poduzetništvo, smjerovi – Ruralno poduzetništvo i Poduzetništvo usluga

Nakon što je Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje, na svojoj 82. sjednici izdalo preporuku ministru znanosti, obrazovanja i športa Radovanu Fuchsu, ministar je Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici izdao dopusnicu za izvođenje stručnog studija Poduzetništvo za dva smjera, Ruralno poduzetništvo te Poduzetništvo usluga….

1 1314786312Nakon što je Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje, na svojoj 82. sjednici izdalo preporuku ministru znanosti, obrazovanja i športa Radovanu Fuchsu, ministar je Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici izdao dopusnicu za izvođenje stručnog studija Poduzetništvo za dva smjera, Ruralno poduzetništvo te Poduzetništvo usluga.

Studij će trajati tri godine i njegovim će se završenjem steći 180 ECTS bodova. Studij će se izvoditi u sjedištu visokog učilišta u Virovitici. Podsjetimo, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici do sada je svojim studentima nudila studiranje na dva smjera, odnosno Informatički menadžment i Menadžment ruralnog turizma.

Na ovaj način, nastavlja se ulaganje u obrazovanje na području Virovitičko-podravske županije. Biti će to značajan doprinos svima onima koji žele studirati u Virovitičko-podravskoj županiji koja na ovaj način stvara nukleus znanja za ovu i buduće generacije.

Podsjetimo, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici osnovana je Uredbom Vlade Republike Hrvatske 7. rujna 2007. godine. Iste godine, na prigodnoj svečanosti, otvorio ju je tadašnji predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks. Prije godinu dana, dobivena je dopusnica za izvođenje novog studijskog smjera – Menadžment ruralnog turizma, o čemu su tada govorili saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Vesna Bedeković

(www.vpz.hr)

2 1314786312

Skip to content