Ministar zdravlja Rajko Ostojić: Ovo što ste napravili u zadnjih nekoliko godina je bolnica za 21. stoljeće

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U prostorijama Opće bolnice Virovitica svečanom sjednicom obilježena je 110-ta obljetnica rada Opće bolnice Virovitica. Na sjednici kojoj su između ostalih nazočili ministar zdravlja Rajko Ostojić sa svojim suradnicima, pomoćnica ministra financija i ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, saborski zastupnici Josip Đakić i Tomislav Žagar te župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić nazočnima se je prva obratila ravnateljica Opće bolnice Ana Bajer Feketić.

Osvrćući se na rad Opće bolnice u proteklom razdoblju ravnateljica Feketić naglasila je da su uvjeti u proteklih nekoliko godina znatno poboljšali te da je do 30 rujna ove godine bolnica zaprimila 3822 pacijenta sa 10.020 posjeta. Pobrojala je i buduće projekte koje je nužno ostvariti od kojih svakako treba izdvojiti  rekonstrukciju prijema hitnog bolničkog prijema, nastavak opremanja nove bolničke zgrade i izgradnju novog objekta za laboratorijske prostore.

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, koji je ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice, istaknuo je da je u protekle četiri godine u zdravstveni sustav na području Virovitičko-podravske županije uloženo preko 150 milijuna kuna na čemu se je posebno zahvalio resornim ministarstvima. Zatražio je i pomoć za opremanje ostatka nove bolničke zgrade za što je potrebno još oko 35 milijuna kuna. Na kraju se je zahvalio svima koji su u proteklih 110 godina utkali sebe u razvoj Opće bolnice Virovitica.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić koji je u svom obraćanju nazočnima osim čestitke za 110-tu obljetnicu između ostalog izrazio je zadovoljstvo značajnim sniženjem listi čekanja bolesnika te uz konstataciju da je Ministarstvo zdravlja svakodnevno stoji na raspolaganju zaključio svoj govor riječima: „Ovo što ste napravili u zadnjih nekoliko godina je bolnica za 21. stoljeće“.

 

Skip to content