Ministar Tomislav Tolušić posjetio virovitičko Sklonište za životinje

U sklopu posjete Virovitičko-podravskoj županiji, ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, posjetio je Virovitičko sklonište za životinje, jedno od šest u ”no kill” skloništa Hrvatskoj gdje se psi ne uspavljuju nakon isteka zakonskog roka od 60 dana, već u njemu borave sve dok ih netko ne udomi. Uz njega sklonište je posjetio i Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja, kao i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, privremeni gradski pročelnik za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo, Marijo Klement…

Sklonište za napuštene životinje u nekadašnjoj vojarni u Virovitici otvorilo je svoja vrata 2011. godine, a u 2016. godini je udomljeno 136 pasa što je najviše do sada, a trenutno ih imaju 73. Koncesionari su za područje grada i tri susjedne općine.

MG 4167

Kao jedan od problema ističu nebrigu za potomstvo vlasnika pasa pa štenci i dalje ostaju odbačeni na cestama gdje nerijetko stradavaju pod kotačima automobila. Problem su i psi bez identifikacijskog čipa koje nesavjesni građani ostavljaju na rubnim dijelovima grada kako bi izbjegli zakonsku obvezu cijepljenja. Sklonište financira grad Virovitica, tvrtka koncesionar te građani svojim donacijama.

Skip to content