Ministar Marko Pavić uručio 15 novih ugovora za Program zapošljavanja žena – Zaželi; među njima je i projekt Gradskog društva Crvenog križa Virovitica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava potpisano je i uručeno novih 15 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru programa „Zaželi“. Predstavnicima gradova, općina, udruga i društva kojima su odobrena sredstva, ugovore je uručio ministar mr.sc. Marko Pavić u pratnji državne tajnice Katarine Ivanković Knežević i ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončara.

„Program zapošljavanja žena srž je Europskog socijalnog fonda. Osim što zapošljavamo žene, skrbimo i o starijim osobama“, istaknuo je ministar u pozdravnom govoru i nadodao: „Želimo ovaj projekt učiniti održivim te već imamo ideje kako ga dalje razvijati“.

Naglasio je da je za novih 15 Ugovora osigurano više od 63 milijuna kuna, iz čega će se zaposliti 417 žena te osigurati aktivnosti pružanja podrške i potpore za gotovo 2000 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Ministar je podsjetio da je početkom prosinca ove godine, prilikom sjednice Vlade Republike Hrvatske u Osijeku, potpisano prvih 42 ugovora vrijednih više od 143 milijuna kuna. Tada je zaposleno gotovo 1000 žena koje pružaju podršku i potporu za više od 4500 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Među 15 projekata za koje su dodijeljena bespovratna sredstva je i projekt “Pruži mi priliku” Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, kojeg je pripremila Razvojna agencija VTA. Projekt će se provoditi na području grada Virovitice i devet prigradskih naselja.  Kroz dvije godine 40 žena, pripadnica ciljne skupine, pružat će pomoć za čak 160 osoba u nepovoljnom položaju. Time će se direktno utjecati na stopu smanjenja rizika od siromaštva u Virovitici. Vrijednost projekta je 6.105.346,51 kn i u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – Program zapošljavanja žena“, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je 30. lipnja 2017. Riječ je o najvećem projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda čija je ukupna vrijednost 400,9 milijuna kuna kojim se želi zaposliti žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada u teško dostupnim, ruralnim područjima i otocima. Uz to, u okviru programa za svaku zaposlenu ženu osigurano je 7.000 kuna za obrazovanje kako bi i nakon provedbe programa bile konkurentne na tržištu rada.

Popis projektnih prijedloga kojima su ugovori uručeni 20. prosinca 2017.:

1. Niste sami – Grad Vrgorac
2. Pruži mi priliku – Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica
3. Zaželi, uključi se, ostvari se – važna si! – Grad Našice
4. Zaželi i ti biti jedna od njih – Grad Lipik
5. Zaželi – radi i ostvari u Valpovu – Grad Valpovo
6. Budi uz mene – Općina Nuštar
7. Uključi se – Općina Jarmina,
8. Zajedno možemo više! – Udruga Veličanka
9. Aktivne u zajednici – Općina Štitar
10. Zapošljavanje žena iz ranjivih skupina na području općine Babina Greda
11. NISA – Nismo sami – Općina Nijemci
12. Zaželi bolji život u Općini Punitovci
13. Program Zaželi Općine Gorjani
14. Pomozi, zaposli, usreći – Grad Prelog
15. Pomozi sebi, pomažući drugima – Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo (www.mrms.hr)

 

Skip to content