Ministar Pavić u radnom posjetu VPŽ: Virovitičko-podravskoj županiji do sada 1,2 milijarde kn, od čega je Virovitica ugovorila 387 milijuna kuna

Uoči sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koji će se održati u Orahovici, ali i svečane sjednice Županijske skupštine VPŽ, Virovitičko-podravsku županiju posjetio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, te se uz svoje domaćine, u Velikoj vijećnici VPŽ, sastao s načelnicima i gradonačelnicima s našeg područja.

Nakon sastanka na kojem je nazočio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, saborski zastupnik Josip Đakić, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Dragan Jelić, ministar Marko Pavić je rekao.

Čestitam svim gradonačelnicima, načelnicima i županu jer Virovitičko-podravska županija je do sada ugovorila 1,2 milijarde kuna, a od toga je samo Virovitica ugovorila 387 milijuna kuna. Ono što je najvažnije, došli smo razgovarati i otvoriti dijalog s načelnicima i gradonačelnicima i na terenu vidjeti na koji se način apsorbiraju EU fondovi, koje su im potrebe i na koji način najbolje isprogramirati sljedeće financijsko razdoblje – rekao je ministar Pavić.

Prema riječima domaćina, župana Igora Androvića, na sastanku su načelnici i gradonačelnici s ministrom Pavićem razgovarali o projektima koje bi htjeli prijaviti u budućem Operativnom programu te također o projektima koji su financirani do sada.

Prije svega mi je drago da Projekt Slavonija, Baranja i Srijem ide dalje. Kroz Razvojni sporazum Virovitičko-podravska županija će dobiti više od 200 milijuna kuna za pet strateških projekata za koje smo imali već građevinske dozvole. Isto tako u narednom periodu predviđeno je 10 milijuna kuna za projektnu dokumentaciju, da isprojektiramo ono što ćemo moći financirati u idućem Operativnom programu. Pripremamo projekte i bit ćemo spremni kako bi i dalje bili među vodećim županijama u povlačenju EU sredstava po glavi stanovnika – istaknuo je župan Andrović. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content