Ministar Oleg Butković dao je zeleno svjetlo da se osiguraju sredstva za projektnu dokumentaciju brze ceste do Virovitice i Terezinog Polja; u budućnosti brže i prugom do Koprivnice i Osijeka

U Zagrebu je održan sastanak ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića s izaslanstvom Virovitičko-podravske županije u kojem su bili ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin. Uz ministra Butkovića, bili su i njegovi suradnici direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić kao i direktor HŽ infrastrukture Ivan Kršić.

Na sastanku, se govorilo o brzoj cesti s fizički odvojenim trakovima do Virovitice odnosno Terezinog Polja, te rekonstrukciji željezničke pruge Koprivnica – Virovitica odnosno Koprivnica – Osijek.

– Dogovoreno je da će se u Proračun za 2018. godinu, nadležnog ministarstva osigurati sredstva za izradu projektne dokumentacije za brzu cestu do Virovitice odnosno Terezinog Polja. Osim toga, govorilo se i o tome je li optimalniji remont ili rekonstrukciju pruge od Koprivnice do Virovitice ili do Osijeka, ili pak modernizaciji i elektrifikaciji navedenih trasa. Projektna dokumentacija za to već postoji, a ovim bi se projektom, zbog brzine vlakova, značajno smanjila duljina putovanja od Koprivnice do Virovitice i Osijeka, a nadalje do Zagreba u ostale destinacije – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Važnost navedenih projekta istaknuli su i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenik župana Marijo Klement kao i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin.

– Ovo je bio iznimno važan sastanak kako za Virovitičko-podravsku županiju, tako i za grad Viroviticu. Naš je zahtjev da se napokon osiguraju sredstva za projektiranje ceste D12 do Virovitice i Terezinog Polja. Ministar Butković je za to dao zeleno svjetlo. Na nama je da što prije riješimo potrebnu dokumentaciju. Osim bolje prometne povezanosti, ova cesta će puno značiti za gospodarski razvoj ovoga kraja – istaknuo je gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin. (www.vpz.hr)

 

Skip to content