Ministar Čobanković posjetio TVIN i otvorio nove pogone za spajanje furnira u Virovitici i Grubišnom Polju.

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Danas je u Virovitici u 11 sati u nazočnosti ministra regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića i tajnika Hermana Sušnika, saborskih zastupnika Nevenke Majdak i Josipa Đakića, državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja Stjepana Mikolčića…Danas je u Virovitici u 11 sati u nazočnosti ministra regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića i tajnika Hermana Sušnika, saborskih zastupnika Nevenke Majdak i Josipa Đakića, državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja Stjepana Mikolčića, pomoćnika ministra i ravnatelja robnih zaliha u Ministarstvu gospodarstva rada i poduzetništva Tomislava Tomića, te predstavnika Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije kao i gradonačelnika i načelnika općina i drugih gostiju upriličeno svečano otvorenje linije za spajanje furnira tvrtke TVIN d.o.o. iz Virovitice.

Drvna industrija Tvin d.o.o je tvrtka koja danas ima 13 tvornica u Virovitici, Grubišnom Polju, Pitomači i Županji  i zapošljava oko 1500 radnika, te kao takva najveća i najuspješnija tvrtka u domaćoj drvnoj industriji koja izvozi 95 posto svoje proizvodnje istaknuto je na početku svečanog otvaranja.

Tom prilikom direktor tvrtke Ivan Slamić naglasio je da je ovo jedini način da se odgovori svim izazovima koji se pojavljuju u ovo današnje doba recesije i svjetske globalne krize. Danas su došla vremena kada se traži ekološki uređena proizvodnja, pa me stoga posebno veseli činjenica da smo na najboljem putu da dogovorimo novi trogodišnji ugovor sa IKEA-om vrijedan 60 milijuna eura istakao je direktor Slamić i na kraju zahvalio ministru Čobankoviću za potpore i svu drugu pomoć koju njegovo ministarstvo pruža u prevladavanju krize u kojoj se drvna industrija danas nalazi.

Saborski zastupnik Josip Đakić naglasio je da je TVIN perjanica gospodarstva u Virovitičko-podravskoj županiji i ponos svih nas, te izrazito zadovoljstvo što se danas u doba recesije u TVIN-u otvaraju novi pogoni. Izrazio je i nadu da će ova globalna kriza uskoro nestati, te da će sve naše tvrtke, pa tako i TVIN uskoro zaploviti u mirnije vode.

Ministar regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković istakao je da je ovo što se danas događa u TVIN-u vrijedno izrazite pažnje, te da ovakvi događaju zaslužuju da se nađu na naslovnicama svih novina. TVIN je sigurno jedna od najrespektabilnijih tvrtki u Republici Hrvatskoj, a drvna industrija strateški dio našeg gospodarstva budući da izvoz u njoj iznosi čak oko milijardu dolara. Zato i imamo uzlazni trend povećanja nepovratnih sredstava za drvnu industriju i one danas iznose 61 milijun kuna, iako su prije dvije godine iznosile 48 milijuna naglasio je ministar. Vaše vodstvo na vrijeme je znalo prepoznati pravac kuda treba ići i ovaj događaj svima nama vraća vjeru u bolju budućnost, a ono što me najviše veseli je činjenica da je ovo tvrtka u vlasništvu samih zaposlenika i kao takva najbolji primjer da i takve tvrtke unatoč nekim mišljenjima mogu vrlo uspješno djelovati zaključio je na kraju ministar Čobanković.

Nakon Virovitice svi nazočni zaputili su se u Grubišno Polje gdje je u 13 sati u TVIN-ovoj tvornici u Grubišnom Polju otvoren također novi pogon za spajanje furnira. (rc)

Skip to content