Milijun kuna za dječja igrališta u Virovitici

Grad Virovitica i Zagrebačka banka d.d. danas su u prostorijama Gradske uprave u Virovitici sklopili Ugovor o donaciji u iznosu od 1.000.000,00 kuna za projekt izgradnje dječjih igrališta u Virovitici.1 1236618947Grad Virovitica i Zagrebačka banka d.d. danas su u prostorijama Gradske uprave u Virovitici sklopili Ugovor o donaciji u iznosu od 1.000.000,00 kuna za projekt izgradnje dječjih igrališta u Virovitici.
Tom prilikom gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin zahvalio se Zagrebačkoj banci d.d. što je prepoznala ovaj projekt Grada Virovitice koji će projektirati domaći projektanti, a igrala će izrađivati učenici Tehničke škole u Virovitici.

2 1236618948U akciju će se uključiti i mjesni odbori kako bi bili jamac da će se o tim igralima kasnije voditi briga.
U početku će se urediti igrališta u Čemernici i Rezovcu, te kod Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i ispred Policijske uprave kod Državnog arhiva. Nakon toga Grad će krenuti i u uređenje igrala i klupa na ostalim igralištima u gradu Virovitici.

3 1236619148Prioritet mi je uređenje dječjih igrališta, jer već 30-ak godina se priča da treba urediti igrališta pa nikada, sada je toga dosta. Mlade treba motivirati da postanu drugačiji i poticati ih kao i ostale sugrađane na zdrav život istakao je na kraju gradonačelnik Kirin.

4 1236619148Tom prilikom potpisan je i Ugovor o Cash Poolingu. ”Cash pooling” je financijska usluga koja jedinicama lokalne samouprave i poslovnim subjektima u njihovom vlasništvu daje mogućnost jednostavnijeg upravljanja likvidnošću u smislu optimiziranja kamata, transparentnijih informacija, te bržeg i boljeg praćenja novčanih tokova.

Ujedno, u sklopu određene “grupe računa” negativna stanja na računima koja su “u minusu” korištenjem ove usluge mogu se pokrivati sredstvima drugih računa koja imaju pozitivna stanja, što kod osiguranja kratkoročne likvidnosti u potpunosti minimizira međusobna kreditiranja poduzeća u vlasništvu Grada. Inače radi se o standardnom financijskom modelu koji je već zaživio na razvijenim financijskim tržištima gdje se njime služe računovodstva lokalne samouprave.

Skip to content