Međunarodna likovna radionica u Barcsu

05 kolovoza 2010. god. je održana Međunarodna likovna radionica za mlade umjetnike u sklopu projekta VIBA Youth sufinanciranog od strane EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Mađarska. Na radionici je sudjelovalo 20 mladih (10 iz Grada Barcsa i 10 iz Grada Virovitice).1 128152702905 kolovoza 2010. god. je održana Međunarodna likovna radionica za mlade umjetnike u sklopu projekta VIBA Youth sufinanciranog od strane EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Mađarska. Na radionici je sudjelovalo 20 mladih (10 iz Grada Barcsa i 10 iz Grada Virovitice).
Svi sudionici radionice su uglavnom bili studenti ili učenici srednjih škola te imaju iskustva u umjetnosti.
Motivacija za ovaj kamp je promovirati prirodnu ljepotu rijeke Drave. U prvom djelu radionice sudionici su odvedeni na obalu rijeke Drave po motive koji bi im poslužili u izradi slika. Nakon toga su počeli izrađivati kompozicije.
Mladi umjetnici su razmijenili svoja iskustva u slikanju i jedni drugima prezentirali svoje uratke.

2 1281527029Voditeljica radionice koja je ujedno predstavljala Grad Barcs: Halmos Klára je zahvalila djeci na ovoj zajedničkoj radionici.
Slike nastale na Međunarodnoj likovnoj radionici su izložene u centru za kulturu Móricz Zsigmond u Gradu Barcsu.
Cjelokupno druženje proteklo je u ugodnoj i prijateljskoj atmosferi a razmjena znanja i iskustva prilikom cijelog kampa je neprocjenjiva.

Sve informacije o projektu pogledajte na: www.vibayouth.com.hr

Skip to content