Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica ostvarile izvrsne rezultate na 27. Državnom prvenstvu mažoretkinja

Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica sudjelovale su na 27. Državnom prvenstvu mažoretkinja koje se održalo 11. i 12. svibnja u Varaždinu.

Natjecanje, koje je organizirao Hrvatski mažoret savez, održalo se u Areni Varaždin, a sudjelovalo je 40 formacija, 46 neformacija i 239 natjecateljica Prvog i Višeg koraka.

Mažoretkinje Gradske glazbe, nakon dugo vremena, nastupile su sa svim svojim sastavima i ostvarile odlične rezultate. Nakon svečane povorke povodom otvorenja prvenstva, uslijedilo je natjecanje za najmlađe natjecateljice, Prvi i Viši korak. Djevojčice su bile sjajne s osvojene dvije zlatne medalje i šest srebrnih u kategoriji Prvi korak te devet zlatnih, tri srebrne i jednom brončanom medaljom u kategoriji Viši korak.

Seniorski sastav se u kategoriji palice (mace) s izvrsnom koreografijom i osvojenim 4. mjestom kvalificirao na Europsko prvenstvo. Kadetski sastav, u kategoriji palice (mace). također je postigao sjajan uspjeh, za brončanu medalju im je nedostajalo 0.07 bodova te su se i one kvalificirale na Europsko prvenstvo. Kadetkinje, u kategoriji štap, su se pak kući vratile s osvojenim 14. mjestom u velikoj i jakoj konkurenciji.

Osim toga, Ines Meter je u kategoriji solo seniorke palica (mace) osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju, a Stella Kocijan u kategoriji solo kadetkinje palica (mace) treće mjesto i brončanu medalju.

Većini djevojka, osim seniorskog sastava, ovo je bilo prvo veće putovanje izvan našeg grada i županije te prvo natjecanje uopće.

Trenerice Ena Morović, Ana Svat i Ana Paloš ističu da su jako ponosne na djevojčice i djevojke koje su dale sve od sebe i predstavile se u najboljem mogućem izdanju.

– Zahvaljujemo i roditeljima koji su bili s nama i koji su nas bodrili tijekom natjecanja, kao i članovima orkestra te svim sponzorima, a posebno Gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji. Ovim putem, Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitice pozivaju sve djevojke i djevojčice od 3 do 25 godina, koje im se žele pridružiti i zaplesati s njima, da dođu na upise utorkom i četvrtkom od 19 sati do 20 sati u dvoranu Katoličke osnovne škole, poručila je Ana Paloš.

(Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica)

Skip to content