Marš mira u počast žrtvama Vukovara i Srebrenice stigao i u Viroviticu

U organizaciji Počasnog voda Bošnjaka, od 23. lipnja do 11. srpnja 2018. godine održava se Marš mira Zagreb – Vukovar – Odžak – Srebrenica. Sudionici marša su hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, pripadnici specijalnih postrojbi policije i gardijskih brigada te pripadnici Hrvatskog vijeća obrane iz Bosne i Hercegovine, a dužina puta iznosi 660 kilometara.

Sudionici Marša su se u ponedjeljak, 25. lipnja nakratko zadržali u Špišić Bukovici gdje ih je pozdravio načelnik Hrvoje Miler, a potom su stigli u Viroviticu gdje su ih dočekali zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek Golinac, predsjednik UDVDR-a Virovitica i član Koordinacije braniteljskih udruga Virovitica Vlado Paurić te predsjednik HVIDRA-e Virovitica i član Koordinacije braniteljskih udruga Virovitica Mirko Poljanac. Tom prigodom zapaljene su svijeće kod Spomen obilježja poginulim policajcima u Domovinskom ratu kod zgrade Policijske uprave virovitičko-podravske.

U utorak, 26. lipnja maratonci kreću put Vukovara, a dolazak u memorijalni centar Potočari očekuje se na dan pada Srebrenice 11. srpnja. Hodajući ovaj Marš mira, organizatori i sudionici izražavaju zajedništvo te odaju počast stradalima u Vukovaru i Srebrenici, ali i svim ostalim žrtvama stradalih od srbočetničkog terora u Hrvatskoj i BiH. (virovitica.hr, icv.hr; fotografije: M. Bašić)

Skip to content