Mario Lukačević novi je predsjednik Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“

Na 3. izbornoj skupštini Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“, koja je održana 30. studenog u Gradskoj vijećnici Grada Virovitice, za predsjednika je jednoglasno izabran Mario Lukačević.
Novoizabrani predsjednik LAG-a zahvalio je svima na ukazanom povjerenju.

I dalje ćemo nastaviti istim tempom radeći na povezivanju javno-gospodarskog i civilnog sektora, a sve u cilju razvoja ruralnih područja. Otvoreni smo za sve koji promiču nove ideje i aktivnosti. Posebna mi je želja da u projekte LAG-a uključimo što više mladih kako bi i oni bili dionici razvoja lokalnih zajednica. Pošto 91 posto ukupnog prostora u RH čini ruralno područje u kojem se nalazi 88 posto naselja te u kojem živi 48 posto stanovništva, jasno je zašto je takav oblik povezivanja kroz lokalne akcijske grupe važan za pokretanje razvoja, rekao je Mario Lukačević ujedno zahvalivši i svojim prethodnicima koji su ovaj posao obavljali prije njega.

Izbornoj skupštini nazočio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, a svim članovima na uspješnoj suradnji zahvalila je i dosadašnja predsjednica LAG-a „Virovitički prsten“ Tihana Harmund.

Odobren je velik broj projekata, kako za poljoprivredna gospodarstva, tako i za jedinice lokalne samouprave. Drago mi je da sam u svom mandatu mogla dati doprinos razvoju LAG-a, istaknula je Tihana Harmund.

Sva druga novoizabrana upravna tijela Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ mogu se pogledati na službenoj mrežnoj stranici https://www.lagvip.hr/ . (virovitica.hr)

Skip to content