Marinu Bloudeku dodijelio 800,00 kuna mjesečno, za potrebe sufinanciranja troškova opreme i prijevoza pri odlasku na sportska natjecanja.

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon što mu je na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice  dodijeljena Zahvalnica za iznimna ostvarenja u atletici, Grad Virovitica odobrio je najboljem virovitičkom atletičaru Marinu Bloudeku sufinanciranje troškova opreme i prijevoza pri odlascima na sportska natjecanja u iznosu od 800,00 kuna mjesečno.

Marino je atletičar koji ostvaruje vrhunske rezultate na natjecanjima te je sukladno pravilniku HOO svrstan u 3. kategoriju sportaša. Učenik je 3. razreda Matematičke gimnazije u Virovitici, te je i za svoju školu istrčao odlične rezultate. Posljednji takav je i osvajanje drugog mjesta u utrci na 800 metara na Hanžekovićevom memorijalu i to s osobnim rekordom 1:50.40 što je s obzirom na njegovih 17 godina svjetski vrijedan rezultat.

Kako je pojasnio gradonačelnik Ivica Kirin, Marinu će iznos novčane pomoći od 800,00 kuna mjesečno biti isplaćen u razdoblju od 1. rujna 2016. do 30. lipnja 2017. godine, ali i da će Grad stajati iza Marina, koliko god to bude bilo moguće, u njegovoj budućoj atletskoj karijeri. Izrazio je i najveću želju da će Grad jednog dana organizirati doček svom Marinu kada postane europski ili svjetski prvak ili daj Bože osvajač olimpijske medalje.

Skip to content