Mario Kostelac dobitnik zahvalnice Grada Virovitice za iznimne rezultate u obrazovanju i primjeni stečenih znanja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

kostelacNa Svečanoj sjednici Grada Virovitice gradonačelnik Ivica Kirin i predsjednica Gradskog vieća Lahorka Weiss uručili su Zahvalnicu Grada Virovitice Mariju Kostelcu za  iznimne rezultate u obrazovanju i primjeni stečenih znanja. Nagradu je preuzeo njegov otac Mirko Kostelac.

Mario Kostelac, rođen 21.1.1992. godine, Virovitičanin, student 3. godine  Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Tijekom osnovne škole sudjelovao je na natjecanjima iz predmeta prirodnih znanosti na kojima je najčešće pobjeđivao na županijskoj razini (kemija, fizika, informatika), te na državnom natjecanju iz fizike na osvojio 2. nagradu. Proglašen je najboljim učenikom.

Tijekom srednje škole sudjelovao u kreiranju i podizanju tehničke kvalitete Internet scene kako naše Županije, tako i šireg područja. Od stotinjak projekata na kojima je sudjelovao, neki od značajnijih su stranice Grada Virovitice, stranice Virovitičko-podravske županije, Obiteljskog centra i web-shopa Kupimajicu.net. Mnogi projekti su dobili i nagrade, a stranice Obiteljskog centra su 2008. godine proglašene najboljom web stranicom Vladinih udruga i organizacija.

Završetkom srednje škole upisao Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Iako iz male sredine, uspio se izboriti za svoje mjesto te je zbog prosjeka ocjena 5,0 nagrađen nagradom „Josip Lončar“ kao jedan od najboljih studenata na godini.

Svojim odricanjem, zalaganjem i učenjem upisujući neobavezne kolegije stekao je puno dodatnog znanja što ga je sve više približavalo ostvarenju snova – radu u Silicijskoj dolini. U siječnju 2013. godine mu je Palantir, tvrtka iz Silicijske doline, ponudila stručnu praksu u trajanju od tri mjeseca. Palantir je renomirana IT tvrtka čiji su klijenti velike tvrtke poput Wilkinsona, ali isto tako i američke vladine organizacije te obavještajne agencije.

Skip to content