Maratonac Ratko stigao u Viroviticu.

U organizaciji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma jučer je izBelog Manastira krenuo biciklistički maraton čija ruta obuhvaća cijeluRepubliku Hrvatsku. Maratonac Ratko Gvozdenović u sljedećim danim obićiće cijelu Ljepu našu kako bi dao osobni obol svakom novooboljelome odteške maligne bolesti, a pogotovo djetetu i njihovim roditeljima upotrebama kada se liječe u zagrebačkim bolnicama. 
U organizaciji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma jučer je iz Belog Manastira krenuo biciklistički maraton čija ruta obuhvaća cijelu Republiku Hrvatsku. Maratonac Ratko Gvozdenović u sljedećim danim obići će cijelu Ljepu našu kako bi dao osobni obol svakom novooboljelome od teške maligne bolesti, a pogotovo djetetu i njihovim roditeljima u potrebama kada se liječe u zagrebačkim bolnicama.  

Oboljeli svakodnevno dolaze na liječenje u zagrebačke bolnice, a nemaju nužno potreban smještaj uz svoje dijete za vrijeme dugotrajnog liječenja. Ovim projektom želimo potaknuti javnost za nužnost i potrebu otvaranja prihvatnog centra u Zagrebu za odrasle i djecu! Rekao je maratonac koji je jučer došao u Viroviticu nakon što je biciklom prešao 130 kilometara. U Virovici je prestavao, te je dans ujutro krenuo na put prema Čakovcu iz kojeg će sutradan krenuti prema Mariboru. Svaki dan biciklom planira proći najmanje 130 kilometara i tako u narednih 30 dana obići cijelu Hrvatsku.

Ispred Grada Virovitice, dobrodošlicu Ratku Gvozdenoviću zaželio je pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice, Marc Šojat.

Skip to content