Malonogometni turnir “Jake snage MUP-a” u Virovitici okupio 26 ekipa

Malonogometni turnir “Jake snage MUP-a” okupio je danas 26 ekipa, momčadi policijskih uprava, Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, momčad Prvog hrvatskog redarstvenika Republike Hrvatske i momčadi udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a po prvi put međunarodni karakter ovom turniru dala je mađarska PU Somogy.

Riječ je o turniru koji je posvećen poginulim hrvatskim policajcima PU virovitičko-podravske u Domovinskom ratu, posebno poginulim hrvatskim policajcima u obrani grada Pakraca 11. prosinca ’91. Damiru Babuku, Slavku Jagarincu, Damiru Salopeku, Darku Strugaru i Željku Pemperu.

Nakon intoniranja hrvatske himne, minute šutnje za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje, uvodnog obraćanja zamjenika načelnika PU virovitičko-podravske Nenada Križića te predsjednika virovitičke HVIDR-e Mirka Poljanca, okupljenima se obratio i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

– Hvala svima što su se odazvali kako bi se još jednom prisjetili svih onih kojih nema i koji su dali svoje živote za Domovinu. Važno je i naglasiti da, ako policija ne funkcionira, neće funkcionirati ništa, jer upravo su oni tu kada je najteže. Moramo biti svjesni da posao policije nije jednostavan i zahtijeva puno žrtve, ovisno o sredini u kojoj rade. Hvala im na poslu koji obavljaju i što uveličavaju ovakve obljetnice, a hvala i umirovljenim policajcima koji aktivno sudjeluju kako bi i dalje živio duh Domovine- rekao je tom prilikom gradonačelnik Kirin.

Okupljene je pozdravio i Marijo Klement, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića koji se također zahvalio mnogobrojnim ekipama, a potom je turnir otvorio saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić.

Ovo je šesti put da se memorijalnim turnirom prisjećamo svih naših vitezova koji su vođeni hrabrošću dali svoje živote za Hrvatsku. Njihove žrtve moramo se sjećati i dalje, zaboraviti ih ne smijemo niti nećemo, a današnja sloboda i sve što je Hrvatska postala siguran je zalog da njihovi životi nisu izgubljeni uzalud. Prilika je ovo i da u mladima budimo sjećanje na te ponosne dane i oslobođenje RH kako bi ostali u nasljeđe svim generacijama koje dolaze– istaknuo je tom prilikom Đakić.

Na turniru su sudjelovale ekipe: PU vukovarsko-srijemske, PU koprivničko-križevačke, Grada Virovitice, Udruge HVIDR-a Slatina, veterani NK Virovitica, PU zagrebačke, PU varaždinske, Grada Slatine, Prvog hrvatskog redarstvenika Virovitičko-podravske županije, Vegeške, PU brodsko-posavske, PU međimurske, Grada Orahovice, UDVDR Općine Gradina, PU ličko-senjske, Općine Kloštar Podravski, Opće bolnice Virovitica, SJP Orao Orahovica-Našice, PU osječko-baranjske, ATJ Lučko, Općine Pitomača, 81. gardijske bojne “Kumovi”, PU virovitičko-podravske, Uprave za granicu, DSR – Elektrana Virovitica i već spomenuta PU Somogy.

Dodajmo i kako su organizatori svim ekipama sudionicama, organizatorima i pokroviteljima, dodijelili zahvalnice koje su uručili Mario Novosel, zapovjednik Interventne jedinice policije PU virovitičko-podravske, te sin poginulog Darka Strugara- Dario, a sve prisutne blagoslovio je policijski kapelan PU virovitičko-podravske Ozren Bizek.

Organizator turnira je Udruga HVIDRA Virovitica, suorganizator Policijska uprava virovitičko-podravska, a pokrovitelji su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Virovitičko–podravska županija i Grad Virovitica.

Uskoro rezultati…

(www.icv.hr, mra, mš, foto: M. Rajnović, M. Šolc)

Skip to content