Mališani uživali u „Snježnom tjednu“ na Dječjem odjelu virovitičke knjižnice

Iza virovitičkih mališana je tjedan zimskih radionica u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica. Iako nisu uspjeli dozvati snijeg, kroz četiri radionice u „Snježnom tjednu“ uživali su u različitim snježnim motivima kroz priču, sliku, glazbu i ples.

Prva, književna radionica održana je u utorak, 7. siječnja, i nosila je naziv „Pahuljaste priče.“ Kao uvod u radionicu pročitane su priče o zimi i snijegu, a zatim su pomoću sličica i pripremljenih riječi nastajale nove zimske priče iz dječje mašte. Radionicu je vodila Mirjana Kotromanović, voditeljica Dječjeg odjela.

U utorak, 8. siječnja, održana je likovna radionica. Na ovoj drugoj radionici, pod nazivom „Snježna idila“, djeca su na tamnoj papirnatoj podlozi slikala snježne prizore i izrezivala pahulje od papira. Radionicu je vodila Ivana Molnar, voditeljica Igraonice.

IMG 20200113 090548 768x512 1 IMG 7f1cb9496208d0eb794cfe7baf8eb0e9 V

Na trećoj, glazbenoj radionici naziva „Igra sa snjegovićem“ koja je održana u četvrtak, 9. siječnja, djeca su pjevala pjesmicu Snjegoviću, snjegoviću. Pjesmicu su pjevali tiho, glasno, sporo, brzo… Uslijedilo je natjecanje u pjevanju i sviranje instrumenta: štapići, triangl i def.

Zadnja, plesna radionica imena „Ples pahulja“ održana je u petak, 10. siječnja i započela je igrom „Glazbene stolice.“ Mališani su naučili plesati na tri pjesme o zimi i pahuljicama, dozivali su snijeg, a plesnu radionicu završili igrom Glazbeni kipovi. I glazbenu i plesnu radionicu vodile su učiteljice razredne nastave Dunja Talijanac i Ana Milković Jovanović. Radionice su održane u suradnji Dječjeg odjela i Igraonice s Društvom „Naša djeca“ Virovitica.

IMG 20200113 090617

(GKiČ Virovitica)

 

 

Skip to content