Mališani u virovitičkoj knjižnici učili kako sigurno sudjelovati u prometu

Tijekom proteklog tjedna u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica svakodnevno su održavane prometno-edukativne radionice za djecu „Promet i ja“. Na radionicama na temu sudjelovanja djece u prometu kao pješaka, biciklista i putnika u vozilima, održanima u suradnji Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica i Policijske uprave virovitičko–podravske, svakodnevno je sudjelovalo petnaestak polaznika predškolskog i školskog uzrasta.

Voditeljice radionica, voditeljica Igraonice Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Ivana Molnar i policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave virovitičko–podravske Anita Relić, su osim edukacije na navedene teme polaznicima radionica predstavile i edukativnu slikovnicu o prometu „Usamljena svjetiljka“.

U ugodnom druženju i edukaciji prilagođenoj uzrastu polaznika djeca su učila o ponašanju u prometu, važnosti poštivanja prometnih pravila i prometnih propisa, kao i nužnosti opreza u svakom trenutku, a ovakav razvoj prometne kulture kod djece je zasigurno kvalitetan temelj njihovog sigurnog samostalnog sudjelovanja u prometu u budućnosti. (PU VPŽ)

Skip to content