“Mali mikeši” se predstavili na 24. Smotri učeničkih zadruga RH

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

 

 

Mladi zadrugari Učeničke zadruge „Mali mikeši“ iz COOR-a predstavili su svoj prošlogodišnji uspješni rad na 24.smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske održane u Primoštenu. Organizatori ove manifestacije bili su: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede. Supokrovitelji su bili Šibensko-kninska županija i Grad Primošten, a domaćin Osnovna škola Primošten.

Na ovom „kreativnom sajmu“, kako su ga mnogi nazivali ovih dana, od ukupno 325 učeničkih zadruga predstavila se 71 zadruga po ocjeni Državnog povjerenstva za provedbu ove smotre. Svaka od njih na svom je izložbenom prostoru nastojala u najbolje mogućem svjetlu promovirati svoj rad i mjesto iz kojega dolaze. Tako su se virovitički motivi izrađeni u „narodnom vezu“i keramici našli  pored lepoglavske čipke, slavonskog zlatoveza i drugog najvećeg narodnog blaga u Republici Hrvatskoj.

Učenik 8.a.razreda Josip Salopek, vrlo je temeljito i kvalitetno demonstrirao način izrade ženske eko torbe na šivačem stroju i izradu keramičkih elemenata za sliku u tehnici mozaika, a učenik 7.razreda Josip Mikić vez gradskih motiva na platnu. Voditeljice su bile Zvjezdana Glumac, prof.defektolog i Natalija Vidak, bacc.tekstilne tehnologije.

UZ daljnju podršku roditelja, lokalne uprave i djelatnika našeg Centra, uz ova nova iskustva iz Primoštena  „Mali mikeši“, će i  dalje  vrijedno raditi na oživljavanju i promicanju virovitičkog narodnog blaga.

 

 

Skip to content