Lokalna akcijska grupa “Virovitički prsten” uskoro u novom prostoru

Na redovnoj skupštini LAG-a “Virovitički prsten” jedna od točaka dnevnog reda bila je i donošenje Odluke o preseljenju uprave LAG-a s dosadašnje adrese (nekadašnje prostorije Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Virovitice na Šetalištu Edite Schubert) u novoobnovljene prostorije u sklopu zgrade virovitičkog Centra kulture u ulici Matije Gupca (bivši Dom HV-a).

Kako je istaknula predsjednica LAG-a Ljubica Kravaršćan, razlog preseljenja su bolji radni uvjeti, veći prostor i bolja dostupnost građanima.

Lokalna akcijska grupa Virovitički prsten osnovana je 2012. godine, čine je grad Virovitica te općine Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica a cilj je zajedničko planiranje i ostvarivanje projekata koji će se financirati iz sredstva strukturnih fondova EU. Ciljevi osnivanja LAG-a između ostalog su briga o infrastrukturnom, ekološko-socijalnom, kulturnom, gospodarskom i drugom razvoju u širem ruralnom području te djelovanje u skladu s LEADER načelima. O uspješnosti “Virovitičkog prstena” govori u prilog mišljenje Ministarstva poljoprivrede i Agencije za Ruralni razvoj” koja nije imala niti jednu primjedbu na njihov dosadašnji rad. (www.icv.hr, fotografije: M. Bašić)

Skip to content