LJUBAV SE NE KUPUJE Gradska tvrtka Flora VTC svojim vozilom promovira udomljavanje napuštenih životinja

Virovitička tvrtka Flora ovih je dana ugodno iznenadila sve ljubitelje životinja – na svoje najnovije vozilo, čistilicu ulica, postavili su vizual kampanje “Ljubav se ne kupuje”.

Riječ je o kampanji koju je na nacionalnom nivou pokrenula Mreža za zaštitu životinja i čiji je cilj ukazati na važnost udomljavanja napuštenih životinja. Iz Flore kažu kako je ovakvo društveno odgovorno poslovanje odavno implementirano u njihov rad.

Flora je višestruki hrvatski dobitnik nagrade za društveno odgovorno ponašanje (DOP). To je briga o zaposlenima, okolišu te socijalna osjetljivost kroz ukazivanje pažnje i pomoći svim aspektima i sudionicima društvenog života i djelovanja u lokalnoj sredini. Nema kulturne, obrazovne, sportske, zdravstvene, ekološke, edukativne, vjerske ili bilo koje druge ustanove, zajednice, društva ili udruge koju Flora nije na neki način potpomogla u radu, bilo novčano, materijalno, stručno ili volonterskim radom – kažu nam iz Flore.

No, nije toliko poznato da Flora i njeni djelatnici vode brigu i o još nekim stanovnicima našega grada, a riječ je o mačkama. Naime, djelatnice Anita Koprivnjak Šokac i Martina Lulić redovito zbrinjavaju sve mačiće koji se prečesto pojave u dvorištu Flore.

K nama budu dovezeni u kontejnerima za papir i karton koji su izgleda, naročito zimi, vrlo popularna mjesta gdje se mačke rado omace – pričaju nam ove dvije djelatnice koje su samo ove godine othranile i udomile više od dvadesetak mačića, a kod Martine doma njih desetak čeka udomitelje.

Ako ste za interesirani za udomljavanje, slobodno se javite na naš mail ili putem našeg Facebook profila – poručuju iz Flore. I Anita i Martina su udomile, kako kažu, “Florine” mačiće. Sada desetogodišnji Božo i desetomjesečna Maza svoju drugu priliku pronašli su u domovima ovih dviju nesebičnih žena.

Voditelj i „dobri duh“ virovitičkog Skloništa, Zvonimir Zečević, pozvao je djelatnice Flore da posjete sklonište kako bi im osobno zahvalio na angažmanu i upoznao ih sa svim ostalim aktivnostima Skloništa.

Izuzetno nam je drago kada vidimo ovakav angažman u zaštiti životinja. Svakog se dana trudimo smanjiti broj napuštenih životinja i ovakvu pomoć neizmjerno cijenimo – istaknuo je Zvonimir Zečević. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić i Flora VTC)

Skip to content