LINO VIŠEBOJAC Klara Crnoja i Luka Knežević pobjednici popularnog sportskog natjecanja učenika osnovnih škola

U sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici održano je popularno natjecanje učenika osnovnih škola Lino višebojac.

U svojoj 14 sezoni natjecanje je stiglo i do Virovitice. Kao gosti na natjecanju su bili župan Igor Andrović, Dora Međimorec, tajnica Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije, Alen Bjelica, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice te predstavnici osnovne škole iz Kneževih Vinograda koja će uskoro biti domaćin Line višebojca, a dočekao ih je domaćin, ravnatelj OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Ivica Tomljanović, koji je prije otvorenja natjecanja pozdravio sve nazočne.

Nakon kraćeg kulturno umjetničkog programa koji su izveli učenici slijedilo je natjecanje u kojem je sudjelovalo po dvanaest dječaka i djevojčica iz viših razreda, svi redom odlični sportaši. Zbrajali su se rezultati iz četiri discipline: košarke, nogometa, rukometa i atletike.

Najbolja u konkurenciji djevojčica je bila osmašica Klara Crnoja, koja je svestrana sportašica jer se bavi rukometom, atletikom i košarkom, što joj je bila prednost u ovakvom tipu natjecanja.

Kod dječaka najviše bodova je skupio Luka Knežević, učenik petog razreda inače aktivan nogometaš i atletičar.

Uz četiri pojedinačne discipline bila su organizirana ekipna natjecanja u atletskoj štafeti, potezanju konopa i skakanju u vrećama.

Nagrađeni su najbolji navijački transparenti, najbolje maske, a dvoje učenika – navijača iz publike odmjerili su svoju brzinu s posebnim gostima Sarom Malčec, prvakinjom Hrvatske u katama i Hrvojem Horvatom, trenerom rukometaša našičkog NEXE-a i pomoćnikom izbornika muške seniorske reprezentacije Line Červara, koja je nedavno osvojila srebro na Europskom prvenstvu.

Ipak najveća zvijezda je bio Lino kojega su mališani gotovo rastrgali. Na kraju su svi otišli prezadovoljni i puni utisaka. Organizatori su bili puni pohvala za školu domaćina, koji su se pokazali odlični na svim poljima od natjecanja, navijanja pa do gostoprimstva.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

Skip to content