LAVINA EMOCIJA Virovitičke mažoretkinje vratile se sa srebrom, broncom i titulom europskih viceprvakinja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Virovitičke mažoretkinje vratile su se s XVI. Europskog prvenstva mažoretkinja koje se održavalo od 4. do 7. srpnja u Zagrebu u dvorani Doma sportova. Domaćin Europskog prvenstva bio je Savez mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske te Svjetska mažoret sport federacija (MWF). Na prvenstvu je sudjelovalo više od 3200 natjecatelja i ukupno 102 tima iz 10 zemalja: Češke, Hrvatske, Mađarske, Italije, Crne Gore, Poljske, Srbije, Slovačke, Slovenije i Ukrajine. Otvorenje Europskog prvenstva u svima je pokrenulo lavinu prekrasnih osjećaja vidjevši toliko mnoštvo natjecatelja, posebno hrvatske timove koji su predvodili otvorenje zajedničkom koreografijom nekoliko timova SMPTH-a.

Virovitičke mažoretkinje natjecale su se u ukupno 13 kategorija i ostvarile do sad najbolje rezultate na Europskom prvenstvu. Virovitičke juniorke, prošlogodišnje europske prvakinje iz Praga, ponovno su zasjale na europskom tronu u istoj kategoriji – mini baton flag (štap sa zastavom) osvojile su srebro te postale europske viceprvakinje.

Izuzetno smo ponosni na njih jer su ponovno ostvarile izvanredan uspjeh u tolikoj konkurenciji, a posebno smo sretni jer je zlato i dalje ostalo u Hrvatskoj budući da su prvakinje postale naše drage prijateljice iz Kloštra Ivanića te im ovim putem od srca čestitamo – istaknula je trenerica Nataša Kranjec.

No, ovdje nije kraj njihovim predivnim rezultatima. Virovitičke juniorke osvojile su i europsku broncu u kategoriji velika formacija baton flag te se ponovno našle na europskom tronu.

Nešto neopisivo napravile su naše kadetkinje, naše najmlađe članice u kategorijama za koje smo mislili da nam još dugo neće biti dostižne. Kadetkinje u mini formaciji pom pon zauzele su 6. mjesto i dobile diplomu te se našle na podiju među vrhunskim plesačicama, a tako i naše kadetkinje Laura Erak, Klara Bezak i Lana Malčec u kategoriji trio pom pon zauzevši također 6. mjesto. Ponosni smo i na rezultate u ostalim kategorijama jer su dokaz našeg rada i truda – rekla je N. Kranjec.

Ostali rezultati:

  • Kadeti solo štap Laura Erak – 13. mjesto
  • Kadeti duo štap Laura Erak i Klara Bezak – 9. mjesto
  • Kadeti mini štap – 12. mjesto
  • Juniorke trio štap Petra Bubnjić, Laura Počut i Noa Sever – 17. mjesto
  • Kadeti solo pom pon Laura Erak – 9. mjesto
  • Kadeti mini formacija mix – 7. mjesto
  • Juniorke mini formacija mix – 8. mjesto
  • Juniorke mini formacija pom pon – 12. mjesto
  • Juniorke velika formacija pom pon – 14. mjesto

Moje djevojke i djevojčice ponovno su ostvarile ono što sam očekivala od njih, ali i ono nezamislivo, a to je plasman u 6 najboljih timova u kategoriji pom pon. Juniorke su svojim cjelogodišnjim radom ponovno osvojile medalju u jednoj od najtežih kategorija, štap sa zastavom i ponovno pokazale zašto su moj ponos kao njihove trenerice, ponos svojih roditelja, ponos svog Grada, Županije i Republike Hrvatske. Naše kadetkinje su ostvarile također ono što smo dugo mislili da nam je nedostižno u kategoriji rada s pom ponima. Zašto smo mislili da nam je to nedostižno, upravo zbog toga jer na Europsko prvenstvo dolaze vrhunski timovi iz Češke i Slovačke koji imaju profesionalni i vrhunski tim gimnastičara koji rade s njihovom djecom i onda kada se vaše kadetkinje nađu na 6. mjestu u društvu takvih timova to je nešto neopisivo i to vam natjera suze u očima, meni i njihovim roditeljima – rekla je Nataša te istaknula da joj je ogromna čast biti trenerica i predsjednica ovih mladih, upornih i prekrasnih djevojaka i djevojčica koje u ponekad nemogućim uvjetima ostvaruju ovakve rezultate vrijednih samo divljenja.

One su razlog zašto njihova trenerica nikada neće odustati od onog što vole i rade iz ljubavi, a to je ono najvažnije i ono što ih dovodi do ovakvih rezultata.

Hvala vam najdraže moje djevojke, hvala vam roditelji, hvala svima vama koji ste uz Virovitičke mažoretkinje. Ovim putem želim se zahvaliti Mjesnom domu Podgorje i Gradu što su nam ustupili dom za treninge te ravnatelju Osnovne škole Suhopolje, gospodinu Antu Škrabi koji nam je ustupio njihovu dvoranu za svakodnevne treninge – rekla je Nataša te najavila kratku pauzu kroz srpanj te ponovno okupljanje početkom kolovoza kada nas očekuje njihova završna produkcija 14. kolovoza u 19 sati na kojoj će izvesti svoje 24 koreografije koje su napravile u ovoj sezoni. Ovim putem pozvale su sve sugrađane da dođu pogledati kako izgledaju ova vrhunska djeca. Nakon toga, 26. rujna putuju u Rusiju, Sankt Petersburg na Svjetski kup gdje im, također želimo sreću i uspjehe. (www.icv.hr, nk, žđl)

Skip to content