LAG VIP: Donesena odluka o raspisivanju natječaja za razvoj društvene infrastrukture – osigurano 2,7 milijuna kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U petak, 21. rujna, u vijećnici Grada Virovitice održana je 28. sjednica Upravnog odbora LAG-a „Virovitički prsten“ na kojoj su, između ostalog, donesene i konačne Odluke o odabiru projekata na 1. Natječaju Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ za Tip operacije 1.1.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, koji je sukladan nacionalnom Tipu operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.

Odluke o odabiru izdane su za 14 poljoprivrednih gospodarstava s područja LAG-a, a ukupno dodijeljena potpora od strane LAG-a za odabrane projekte iznosi 1.563.492,00 HRK. Ukupna vrijednost odabranih projekata iznosi 1.683.261,55 HRK.

Istog dana održana je i 11. izvanredna Skupština LAG-a „Virovitički prsten“ na kojoj je, između ostalog, donesena i Odluka o usvajanju II. Izmjene Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ za razdoblje 2014.-2020. te Odluka o raspisivanju natječaja i odobravanju natječajne dokumentacije za 2. Natječaj Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ za provedbu Tipa operacije 2.1.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“ iz Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ za razdoblje 2014.-2020., koji je sukladan nacionalnom Tipu operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Ukupno raspoloživa sredstava na 2. Natječaju LAG-a iznose 2.697.521,92 kuna.(lag vip)

Skip to content