Kvalitetnija usluga i zdravstvena skrb: Potpisom ugovora počeo projekt „Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Uz nazočnost ministra Tomislava Tolušića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, gradonačelnika grada Virovitice Ivice Kirina, predsjednice Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica Jasne Abramović, ravnateljica Opće bolnice Virovitica, Mirjana Peček, potpisala je ugovor s izvođačima radova za dogradnju Aneksa B1 – Dnevne bolnice ukupne vrijednosti 21.827.849,53 kune.

Ugovor su potpisali zajednica ponuditelja, Nexe gradnja Našice, Panon gradnja Našice, Elektrocentar Petek Ivanić Grad te Vodovod montaža Osijek. Ugovor za stručni nadzor nad radovima dogradnje Aneksa B1 – Dnevne bolnice potpisan je sa zajednicom ponuditelja, King Art Studio Virovitica, NNM energetika Virovitica i Rešetar Slatina. Vrijednost ovog ugovora iznosi 193.750,00 kuna.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, naglasio je kako je ovo nastavak ulaganja u Opću bolnicu Virovitica, gdje je 2010. otvorena nova zgrada bolnice. Podcrtao je kako su neki, u vrijeme bivše vlasti, željeli zatvarati bolnice. No ova vlast, neće zatvarati bolnice, već gradi i stvara bolje uvjete za sve stanovnike, u ovom slučaju Virovitičko-podravske, ali i susjednih županija koji gravitiraju Općoj bolnici Virovitica, što se može vidjeti i iz ovog projekta vrijednog 50 milijuna kuna.

Riječ je o jednom od najvećih i najznačajnijih projekata na području Virovitičko-podravske županije „Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica“ vrijednom 50 milijuna bespovratnih EU kuna, odobrenih u stopostotnom iznosu što predstavlja financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije.

– Ovime nastavljamo ulaganja u našu bolnicu i zdravstveni sustav. Nedavno smo bolnicu opremili s novim ormarićima i krevetima, obnavlja se odjela za ginekologiju, nabavljen je novi CT uređaj, a u budućnosti, uz ovaj projekt vrijedan 50 milijuna kuna, želja nam je nabava uređaja za magnetsku rezonancu kako bi time poboljšali zdravstvene uvjete našim stanovnicima – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin istaknuo je kako se radi o iznimno važnom projektu i za grad Viroviticu i cijelu Virovitičko-podravsku županiju, jer će izgradnjom novih kapaciteta bolnica svojim stanovnicima ponuditi još bolju i kvalitetniju uslugu i skrb za svoje stanovnike.

Ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček, istaknula je da će se u novim krilu bolnice smjestiti „sva tri bolnička laboratorija, odnosno, patohistološki, citološki i medicinsko-biokemijski, što će omogućiti bržu i bolju analizu”. Osim toga u novu zgradu ići će i dnevna internistička bolnica.

– Ovime ćemo uvesti nove dijagnostičke postupke kao što su imunohistokemijska analiza tumorskih biljega što će uvelike povećati kvalitetu liječenja naših pacijenata – kazala je Mirjana Peček, zahvalivši se na ovom projektu, ministru Tomislavu Tolušiću, virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću, gradonačelniku grada Virovitice Ivicu Kirinu, ravnatelju SAFU-a Tomislavu Petricu, kao i Razvojnoj agenciji VIDRA i ravnateljici Emini Kovač.

Uskoro se očekuju potpis ugovora za opremu u vrijednosti oko 30 milijuna kuna. Njome će se opremiti operacijske sale, središnja sterilizacija, jedinica za intenzivno liječenje, dnevna bolnica. Dobivenim medicinskim aparatima, pacijenti više neće morati ići u Zagreb i veća mjesta, jer će zahvaljujući modernoj tehnologiji, istu kvalitetu usluge imati i u Virovitici. Osim toga, provedbom ovog projekta virovitička Opća bolnica smanjit će liste čekanja, broj akutnih kreveta te istovremeno povećati funkcionalnost dnevnih bolnica.

Prema riječima predstavnika zajednice ponuditelja direktora NEXE gradnje Dalibora Štabe, radovi će početi čim to dopuste vremenske prilike.

Projekt Opće bolnice Virovitica, čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija, napisala je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a nesebičnu potporu projektu, između ostalih, dali su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, kao i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric… (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Skip to content