Kupljene posljednje parcele za izgradnju Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na 13. sjednici Kolegija gradonačelnika Razmotrena je Odluka o odobrenju kupnje zemljišta na četiri parcele za potrebe izgradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i na taj način je napokon osiguran minimalan otkup zemljišta da bi se mogle ishoditi potrebne dozvole za gradnju.Na 13. sjednici Kolegija gradonačelnika Razmotrena je Odluka o odobrenju kupnje zemljišta na četiri parcele za potrebe izgradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i na taj način je napokon osiguran minimalan otkup zemljišta da bi se mogle ishoditi potrebne dozvole za gradnju.
Radi se o složenoj građevini na površini od 14.540 metara kvadratnih koju uz postojeću Osnovnu školu Vladimir Nazor Virovitica čine i to sportska školska dvorana dimenzija 53.10 x 49.00 metara odnosno brutto površine 3340 kvadratnih metara, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica brutto površine 4700 kvadratnih metara i podzemne garaže brutto površine 1900 kvadratnih metara.

Predmetni zahvat u prostoru graditi će se u dvije faze i to u prvoj fazi Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, školska sportska dvorana i podzemna veza dvorane sa postojećom školom, a u drugoj fazi graditi će se podzemna garaža sa 70 parkirnih mjesta sa uređenjem nadzemnog trga.
Trodjelna športska dvorana biti će primarno školska uz mogućnost korištenja i za izvanškolske aktivnosti (sportske manifestacije i priredbe s kapacitetom do 1000 gledatelja).
Centar obuhvaća školu za djecu s poteškoćama u razvoju, vrtić i jaslice, te rad s djecom izvanškolske dobi i određeni smještajni kapacitet.

Skip to content