Kupci su odabrali: Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica donacija od 20.000 kuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin nazočio je danas, 8. prosinca, uručivanju donacije Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. Naime, u sklopu obnove Kauflandove poslovnice u Virovitici pokrenuta je humanitarna akcija „Kaufland voli Viroviticu“. Kupci su tako mogli od 23. studenog do 6. prosinca u sklopu akcije svoj glas dati za jednu od ponuđenih organizacija, odnosno udruga kojima će Kaufland donirati 20.000 kuna. Među ponuđenim organizacijama bile su Feliks Vet – sklonište za životinje, Opća bolnica Virovitica, ženski rukometni klub Tvin iz Virovitice, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te Udruga za pomoć mladima „Veranda“. Najviše glasova, više od 3.600, osvojio je virovitički Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

Donaciju je ravnateljici Centra Margariti Kovačević uručila voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu Marija Franić.
– Htjeli smo kupcima ponuditi različite organizacije, odnosno udruge kako bi im zaista dali izbor da svoj glas daju onome koga oni osobno smatraju najpotrebitijim. Akcija je pokazala da su kupci društveno osviješteni i vjerujemo da je donacija došla u prave ruke. Osim toga, našim djelatnicima smo tijekom obnove poslovnice u Virovitici ponudili i volontiranje u Centru, što su oni objeručke prihvatili i uspješno odradili, istaknula je Marija Franić.

Ravnateljica COOR-a Margarita Kovačević zahvalila je Kauflandu, ali i građanima koji su ih prepoznali kao one koji će korisno utrošiti donaciju.
– Ovo je nastavak jedne prekrasne suradnje koja je započela sa željom djelatnika Kauflanda da volontiraju u našem Centru. Ukupno 28 djelatnika provelo je jedan dan kod nas, družilo se s djecom i izrađivalo didaktičke materijale. Donacija koju smo dobili mnogo nam znači, a utrošit ćemo je, između ostalog, za kupnju potrebnih didaktičkih materijala, tableta, testova…, rekla je ravnateljica COOR-a Margarita Kovačević koja je tom prigodom uputila zahvalu i gradonačelniku Ivici Kirinu na kontinuiranoj potpori u radu. Naime, prošle godine je zahvaljujući Gradu Virovitici u Centru otvorena novoopremljena senzorna soba koja uvelike pomaže u radu s djecom iz autističnog spektra, a sljedeće godine, u proljeće, očekuje se početak izgradnje novog Centra i trodijelne školske sportske dvorane čime će se značajno povećati kvaliteta boravka u pogledu socijalnih usluga, kao i niza edukativnih i interaktivnih aktivnosti koje su u planu.

Skip to content