KUC Virovitica na susretu plesnih ansambala

OLYMPUS DIGITAL CAMERAProtekli vikend grad na četiri rijeke Karlovac bio je poprište plesa i plesnog pokreta, domaćin 24. susreta hrvatskih plesnih ansambala. Oko 430 plesača iz Karlovca, Siska, Zagreba, Rijeke, Zadra, Varaždina, Čakovca, Šibenika, Koprivnice, Požege, Pule i Virovitice, te gostujuće skupine iz Češke i Slovenije tijekom dva dana, 1. i 2. lipnja, u Gradskom kazalištu „Zorin dom“ pokazali su kako se izražavaju pokretom u interakciji s drugima. Ljubitelji plesa uistinu su imali razloga za uživanje. Nastupile su 23 plesne skupine s ukupno 47 točaka – 45 točaka u natjecateljskom programu i dvije koje su izveli gosti iz Slovenije i Češke. Susreti su održani u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i ZAKUD-a Karlovačke županije, a nastup plesnih grupa pratilo je stručno povjerenstvo u sastavu Vlasta Kaurić, Vladimira Vrhovšek i Rajko Pavlić.

Velikom hrvatskom plesnom skupu prethodilo je otvorenje multimedijalne izložbe “Refleksije” u Galeriji ULAK kojom je kroz fotografije, dokumente i pobjedničke pehare, ali i plesne filmove i “živi ples” prikazana bogatu povijest Plesnog centra Studio 2, karlovačkog “mjesta za ples”, koji ove godine slavi 25. rođendan.

 

Među najboljima koji su se predstavili na ovogodišnjem 24. plesnom susretu bio je i Plesni studio Kulturno-umjetničkog centra Virovitica. Plesna skupina od 6. do 8 razreda pod vodstvom voditeljice Danijele Duvnjak izvela je koreografiju „Crna plesna priča potpisana crvenim“ na glazbu Kylie Minogue “2 Hearts“ i doslovno oduševila publiku.

 

Budući da je virovitički KUC ove godine također slavljenik i obilježava 20 godina svoga djelovanja, osim pohvala nagrađeni su i vrijednim priznanjem i statuom za uspješan rad i odlične rezultate koje su do sada postigli.

Na završnoj ljetnoj produkciji koja će se održati 15. lipnja u Kazalištu Virovitica plesačice i plesači KUC-a Virovitica predstavit će se zanimljivim programom i virovitičkoj publici, i to  u najboljem svjetlu. Stoga, nemojte to propustiti. (www.icv.hr

Skip to content