Kroz javnu tribinu „I dati i primiti“ Zaklada grada Virovitice predstavila svoj rad i pozvala sugrađane na solidarnost

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U organizaciji Grada Virovitice i Zaklade grada Virovitice u virovitičkoj Gradskoj knjižnici održana je javna tribina pod nazivom „I dati i primiti“. Cilj tribine je bio upoznati sugrađane s radom Zaklade, ali i s mogućnostima i načinima ostvarivanja prava na sredstva, o čemu je govorila upraviteljica Zaklade Željka Grahovac. Da podsjetimo, Zaklada je osnovana 2011. godine od strane Grada Virovitice, na inicijativu gradonačelnika Ivice Kirina, a po uzoru na Zakladu policijske solidarnosti, koja je jedna od najuspješnijih koje djeluju na području Republike Hrvatske.

Predsjednica Upravnog vijeća Marija Bajan – Prokl upoznala je na tribini prisutne s dosadašnjim iskustvima i primjerima s kojima se susreću na terenu, a govorila je i o tome kako prepoznati kada je nekome zaista potrebna pomoć, iako je ne traži izravno.
Ovim putem organizatori su, zajedno s virovitičkim gradonačelnikom Ivicom Kirinom, uputili poziv građanima za pomoć Zakladi kako bi ona i dalje mogla pomagati potrebitima, osobito u ovo predblagdansko vrijeme jer mala gesta i mali znak pažnje za nekoga će značiti mnogo. Važnost pomaganja i milosrđa naglasio je i poseban gost ove tribine, gvardijan župne crkve sv. Roka fra Rozo Brkić, koji je govorio o bogatstvu i siromaštvu, ali ne u materijalnom, već u duhovnom smislu. U glazbenom dijelu tribine nastupio je poznati virovitički Kvartet Artes koji je zaokružio ovu prekrasnu priču o pomaganju onima kojima je to najpotrebnije, a osobito u ovo doba godine.

Tribini su nazočile, uz članove Upravnog vijeća zaklade, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac i predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss.

Skip to content