Krenuo već tradicionalni biciklistički maraton “Oluja od Voćina do Knina”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U organizaciji Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Virovitičko-podravske županije, povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO “Oluja”, danas (utorak) je iz Voćina u 7 sati startao biciklistički maraton pod nazivom “Oluja od Voćina do Knina”.

U Virovitici kod spomen obilježja poginulim hrvatskim policajcima u Domovinskom ratu ispred PU virovitičko-podravske maratonce su dočekali načelnik Policijske uprave Siniše Knežević, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac te predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Sve je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

– Drago mi je što u ime Grada Virovitice mogu prisustvovati ovom događaju kojim već po peti puta veterani Domovinskog rata obilježavaju obljetnicu VRO Oluja – naglasila je Vlasta Honjek-Golinac.

Prisutnima se obratio i načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević.

– Policijska uprava uvijek stoji uz hrvatske branitelje. Ovo je prilika da se sjetimo naših poginulih prijatelja, koji su dali najsvetije što su mogli za Domovinu, svoj život. Ova ekipa, koja ide za Knin preći će 450 km, a to nije nimalo lak put po ovakvom vremenu. I naša domovina se stvarala u krvi i znoju, pa je ovo jedan dobar primjer pravog obilježavanja ove obljetnice. Drago mi je što je među vozačima i naš policijski službenik Mario Kovač, koji se priključuje svim sličnim akcijama – u pozdravu je rekao načelnik Knežević. Na dobrodošlici im je zahvalio Mato Bubaš.

Zajedno su zapalili lampione ispred spomen obilježja, nakon čega su biciklistički maratonci nastavili put prema Kninu.

Uz logističku potporu Martina Bišćana biciklisti će u tri dana u tri etape izvoziti 450 kilometara. Prva etapa duga 180 kilometara je Voćin-Petrinja, druga etapa duga 150 je Petrinja-Korenica i treća, zadnja etapa, duga 120 kilometara je Korenica-Knin.

(www.icv.hr, adf, mš; foto: M. Bašić)

Skip to content