Krenuo Mato Lovrak, prvi brzi vlak na relaciji Virovitica-Zagreb

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Virovitica i Virovitičko-podravska županija je od danas bolje prometno povezana sa Zagrebom. Umjesto dosadašnja dva izravna vlaka na relaciji Zagreb – Virovitica, sada će ih biti sedam. Jedan od njih je i vlak Mato Lovrak koji se jutros…Virovitica i Virovitičko-podravska županija je od danas bolje prometno povezana sa Zagrebom. Umjesto dosadašnja dva izravna vlaka na relaciji Zagreb – Virovitica, sada će ih biti sedam. Jedan od njih je i vlak Mato Lovrak koji se jutros, u 4,45 sati, sa Željezničkog kolodvora u Virovitici, uputio na prvu vožnju prema Zagrebu. Vlak će zastati u Bjelovaru, a u Zagrebu će biti u 7,17 sati. Svakog dana Mato Lovrak će u 15,48 sati kretati prema Virovitici. Na ovaj način će se značajno povećati i poboljšati prometna povezanost Virovitice s Bjelovarom i Zagrebom, te Bjelovara s Viroviticom i Osijekom.

Podsjetimo, prema novom voznom željezničkom redu, upravo je Virovitica i Virovitičko-podravska županija najveći dobitnik u Republici Hrvatskoj. Virovitica je dobila novih sedam izravnih linija sa Zagrebom te će s glavnim gradom Hrvatske, biti povezana s deset linija, što je u odnosu na današnjih pet, povećanje od stotinu posto.
Prvim vlakom provezli su se uz dogradonačelnika Grada Virovitice Ivana Sića i ministar turizma Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije te gradonačelnik Bjelovara, a prvu vožnju svojim kulturno-umjetničkim programom uljepšali su i učenici Osnovne škole Mato Lovrak iz Velikog Grđevca.  Ovo je prvi brzi vlak koji prometuje relacijom Virovitica-Zagreb. Važno je napomenuti da vlak kreće sa glavnog željezničkog kolodvora u Virovitici, ali staje i na maloj stanici.

(www.vpz.hr/www.virovitica.hr/)

Skip to content