Kreću radovi u Masarykovoj i na spojnoj cesti Šareni mostovi – Mlinska; sljedeće godine parkiralište u Milanovcu, nova igrališta u Rezovcu…

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na aktualnom satu 14. sjednice Gradskog vijeća, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo informirao je vijećnike o projektima komunalne infrastrukture koje je Grad Virovitica pokrenuo i čija se realizacija očekuje krajem ove i sljedeće godine.

Projekti koje smo započeli i koje smo ugovorili su projekti za koje su sklopljeni ugovori o sufinanciranju te se moraju realizirati u ugovorenim rokovima. Cesta Šareni mostovi – Mlinska sufinancirat će se od strane Hrvatskih šuma, a vrijednost projekta je 1,6 milijuna. Radovi su ugovoreni s tvrtkom Ceste d.d., izvođač je danas uveden u posao te se završetak radova planira do kraja ove godine. Također, danas smo Ceste d.d. uveli u posao i za sanaciju Masarykove ulice, koja se financira od strane NPSCP-a. Vrijednost projekta je preko 1,8 milijuna. Radovi će se izvoditi kroz dvije godine te će se pokušati dio radova opet nominirati za dodatno sufinanciranje, rekao je K. Sabo.

Od projekata čija se realizacija očekuje u sljedećoj godini, Kristijan Sabo je izdvojio sanaciju klizišta u Milanovcu koja se sufinancira od strane Hrvatskih voda, parkiralište kod Mjesnog doma u Milanovcu, malonogometno i košarkaško igralište u Rezovcu…

Osim tih projekata, trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji nogostupa u ulici Matije Gupca, a tvrtka Poslovni park i Grad planiraju sanirati nogostup i parkirališta u ulici Ljudevita Gaja od ulaza u bolnicu do Male stanice. Trenutno se dosta novaca ulaže i u projektnu dokumentaciju koja nam je osnova za prijavu na natječaje kada se raspišu, dodao je pročelnik Sabo. (virovitica.hr)

Skip to content