KREĆU RADOVI: Gradonačelnik Kirin potpisao ugovor za izgradnju ceste i druge komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Antunovac

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na području grada Virovitice ovih će se dana otvoriti još jedno novo gradilište, točnije, u Poduzetničkoj zoni Antunovac koja će dobiti kompletnu komunalnu infrastrukturu.

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji ceste i druge komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Antunovac, kao i stručnom nadzoru, potpisao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Radove, čija je vrijednost 4.341.490,68 kuna, izvodit će Ceste d.d. Bjelovar, dok je za stručni nadzor u vrijednosti od 120.375,00 kuna zadužena tvrtka CIP d.o.o. iz Virovitice. Početak radova očekuje se ovih dana.

Realizacijom ovog projekta u zoni Antunovac izgradit će se pristupne ceste s pješačkim stazama, vodoopskrbna mreža, mješovita kanalizacija, plinovod te javna rasvjeta i elektronička komunikacijska infrastruktura.

Ovo je još jedna investicija kao pomoć gospodarstvu u ovoj poduzetničkoj zoni. Nova cesta, uz komunalnu infrastrukturu, olakšat će poslovanje našim poduzetnicima, ali benefit će imati i stanovnici koji žive u neposrednoj blizini zone Antunovac, rekao je gradonačelnik Kirin.

Bespovratna EU sredstva za ovaj projekt iznose 3.148.263,61 kuna, a odobrena su u okviru Poziva Ministarstva gospodarstva “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona”. Projekt prijavila je Razvojna agencija VTA. Ostatak sredstava za projekt osigurat će Grad Virovitica. (virovitica.hr)

Skip to content