Kreću edukacije o pčelarstvu – EU projekt vrijedan 833.367,00 kuna

Danas, 22.rujna 2015. godine s početkom u 18.00 sati u prostorijama Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici kreće edukacija o pčelarstvu. Edukacija je namijenjena postojećim pčelarima, nezaposlenim osobama te učenicima Industrijsko Obrtničke škole Virovitica.
Edukacija u minimalnom trajanju od 120 sati uključuje teoretsku i praktičnu nastavu kao i radionicu na kojoj će polaznici u suradnji sa priznatim vanjskim stručnjakom iz pčelarske industrije moći naučiti o modernim i naprednim pristupima pčelarstva. Edukacija se organizira u sklopu projekta Revolucija pčelarstva: stvaranje znanja i potpomaganje zaposlenja“ koji za vrijeme trajanja od 12 mjeseci ima za cilj stvoriti kapaciteta za razvoj pčelarstva i proizvodnju meda i drugih pčelinjih proizvoda.
Projekt „Revolucija pčelarstva: stvaranje znanja i potpomaganje zaposlenja“ prijavljen je i odobren u sklopu sheme za dodjelu bespovratnih sredstava „Local employment development initiatives-phase II” iz Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala 2007-2013. Nositelj projekta je grad Virovitica, a provodi se u partnerstvu sa Razvojnom agencijom VIDRA, Industrijsko Obrtničkom Školom Virovitica i Udruženjem pčelara Virovitica. Ukupna vrijednost projekta je 833.367,66 kn, a 94,90% vrijednosti projekta financirano je sredstvima iz Europskog Socijalnog Fonda, dok preostalih 5,1 % financira Grad Virovitica.

Skip to content