KREATIVA JAČA OD KIŠE: Božićni sajam u Virovitici u znaku rukotvorina, unikatnih ukrasa i domaćih delicija

Da su domišljatost i dobra volja jači od kiše i hladnoće pokazale su danas, 8. prosinca udruge i škole i brojni kreativci koji su unatoč lošem vremenu odlučili njegovati blagdanski duh i predstaviti se Virovitičanima na tradicionalnom Božićnom sajmu.

Sajam su organizirali Kreativna udruga “Unikat” u suradnji s Gradom Virovitica, Turističkom zajednicom grada Virovitice i tvrtkom Flora VTC u okviru manifestacije “Prosinac u gradu”, a tradicionalno je okupio škole, obrtnike i udruge.

20181208 100659

Unatoč lošem vremenu i kiši koja nas je umalo omela, sajam smo ipak održali. Zadovoljna sam što su nam se i ove godine odazvali naši izlagači. Ima domaćih kolačića, meda, aronije, skupljamo donacije za Sklonište za životinje… Drago mi je da smo na ovaj način obilježili blagdansko vrijeme – istaknula je Jasna Baranjec Keserica, predsjednica Kreativne udruge “Unikat”.

Udruga se predstavila prekrasnim nakitom, ukrasima i rukotvorinama domaće izrade po kojima su već godinama poznati u Virovitici, ali i šire.

sajam5

Zadovoljna je i Vlasta Honjek-Golinac, zamjenica gradonačelnika koja ističe kako joj je drago da su izlagači odlučili nastaviti tradiciju.

Sajam se održava svake godine, a i ove je ispunio svoju svrhu. Naši kreativci su se, unatoč kišnom vremenu, predstavili Virovitičanima i njihovim gostima sa svojim proizvodima i rukotvorinama. Sajam se održava na otvorenom tako da uvijek ovisimo o vremenu, ali tko tog je mogao, danas je i došao, istaknula je Vlasta Honjek-Golinac.

Na Božićnom sajmu ove godine predstavili su se virovitička Kreativna udruga „Unikat“, Strukovna škola Virovitica, OPG Davora Špoljara, Les Artes obrt iz Koprivnice, Sklonište za životinje Virovitica… Posjetitelji su dobrovoljnim prilogom mogli pomoći i radu Udruge za Down sindrom Virovitičko-podravske županije koja je izložila zanimljive rukotvorine i domaće delicije. U suradnji s Kreativnom udrugom „Unika“, u svojim su prostorijama održali i prigodnu radionicu za djecu.

20181208 100555

Svi posjetitelji koji su prošetali sajmom mogli su kušati posebne delicije koje je pripremila Strukovna škola Virovitica, od ražnjića u tijestu, mikeške paštete do domaće sarme, a bilo je tu i raznih slastica poput šapa, breskvica, kiflica s kokosom i medenjaka… (virovitica.hr, icv.hr)

 

Skip to content