Korak naprijed u pristupačnosti osobama s invaliditetom: Potpisan Ugovor o izgradnji koso podizne platforme u “Brlićima”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Grad Virovitica i tvrtka Dizala Đurčević d.o.o. sklopili su Ugovor o izgradnji koso podizne platforme u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici. Vrijednost radova iznosi 14.500,00 eura, a radi se o Projektu rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom. Projekt će sufinancirati Ministarstvo hrvatskih branitelja u iznosu od 13.272,28 eura, dok će preostali dio troškova pokriti Grad Virovitica.

Koso podizne platforme jednostavno su i ekonomično rješenje za prijevoz osoba u invalidskim kolicima koje osigurava mobilnost bez potrebe za premještanjem. U „Brlićima“ će jedna takva platforma biti postavljena na ulazu u krilo u kojem se odvija razredna nastava.

– Budući da već imamo dizalo koje je u pogonu od 2018. godine, a od velike je pomoći učenicima s otežanim kretanjem, ovo je nastavak priče o socijalnoj osjetljivosti naše ustanove ne samo za učenike s poteškoćama, već i za roditelje te sve ostale koji posjećuju školu. Kroz suradnju s osnivačem trudimo se pokriti potrebe svih sudionika našega društva, a iznimno mi je drago što će sve navedeno još više olakšati kretanje našom školom onim učenicima i osobama kojima je to potrebno, rekao je ravnatelj Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Ivica Tomljanović.

(virovitica.hr)

Skip to content