KOORDINACIJA UMIROVLJENIKA U tijeku pripreme za obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

Zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac održala je danas (utorak) sastanak s predstavnicima umirovljeničkih udruga s područja grada Virovitice, a glavna tema bila je obilježavanje 1. listopada – Međunarodnog dana starijih osoba. Sastanku su nazočili i predsjednik Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije Antun Han te Trpimir Markotić koji je predstavio program obilježavanja.

Ovaj datum bit će obilježen bogatim rekreativno-zabavnim programom u subotu, 1. listopada na šetnici kod Gimnazije Petra Preradovića. Organizator je Matica umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije, pokrovitelj Virovitičko-podravska županija, a supokrovitelj Grad Virovitica. Program će početi u 10:00 Na šetnici će biti organizirana sportska natjecanja umirovljenika u pet kategorija, održat će se folklorni nastupi, korisnici Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa prezentirat će vježbe namijenjene osobama treće životne dobi, zainteresirani će moći izmjeriti razinu šećera u krvi…

Radi se o danu kojeg je 1990. godine proglasila Glavna skupština Ujedinjenih s ciljem jačanja podrške i pomoći osoba treće životne dobi. (virovitica.hr)

Skip to content