Kontrola plodnosti tla na području grada Virovitice: Zainteresirani poljoprivrednici mogu se javiti do 30. svibnja

Grad Virovitica u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom provodi projekt „Kontrola plodnosti tla na području Virovitičko-podravske županije“.

U sklopu projekta planira se izvršiti kemijska analiza poljoprivrednog zemljišta kako bi se utvrdila razina hranjivih elemenata, minerala i ostalih kemijsko-fizikalno-bioloških svojstava određenog poljoprivrednog zemljišta.

Provedbom projekta pojedinom korisniku poljoprivrednog zemljišta omogućit će se stručna procjena o vremenu i količini primjene mineralnih gnojiva, kemijska sredstava i ostalih hranjivih tvari značajnih za uspješnu ishranu bilja.

Uspješnom provedbom projekta, korisnicima će se omogućiti i stručna edukacija kako pravilno primijeniti mineralna gnojiva na određenom poljoprivrednom zemljištu.
Upravni odjel za financije i gospodarstvo Grada Virovitice, stoga poziva sve zainteresirane poljoprivredne proizvođače s područja grada na sudjelovanje u ovom projektu, koji će se provesti do kraja tekuće 2019. godine.

Zainteresirani mogu svoje prijave mogu podnijeti na adresu Upravni odjel za financije i gospodarstvo Grada Virovitice, Trg kralja Zvonimira 1, zaključno sa danom 30. svibnja 2019. godine, na telefon 033-721-981, kao i na e-mail adresu vladimir.ljestak@virovitica.

U prijavi je potrebno dostaviti sljedeće podatke:

  • presliku lista A zahtjeva za potporu u 2019. godini,
  • preslika lista B prijave za potpore u 2019. godini, sa površinama i katastarskim
    česticama zemljišta za na kojima će se provoditi kontrola,
  • adresu, telefon kontakt osobe u poljoprivrednom gospodarstvu.
Skip to content